Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Heavy-metal palacsintabatyu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 palacsinta, 4 szem alma, 15 dkg cukor, 5 dkg õrölt dió, 2 ek rumban áztatott mazsola, 1 szem szegfűszeg porrá törve, vaj, alufólia

Elkészítés:
Az almákat meghámozom, kicsumázom és 1x1 centis kockákra vágom. A cukorral, a dióval, 1 deci vízzel, az õrölt szegfűszegel és 2 deka vajjal fedõ alatt 10 percig fõzöm. Hűlés közben hozzákeverem a mazsolát és a rumot. A palacsinta közepébe másfél-két evõkanálnyi almás tölteléket teszek és batyunak összefogva alufóliamadzaggal lazán kötöm össze. Kivajazott tepsibe teszem és a vacsora alatt a sütõbe teszem. Átsütöm és alufóliával kibélelt tálon forrón tálalom.
Alufóliamadzag: A tekercsbõl 3-4 cm széles csíkokat vágok, amelyeket kb fél centi vastag "madzagokká" sodrok-gyűrök.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás palacsintabatyu » Kínai palacsintabatyu » Hamis túrósgombóc :) » Kekszes
» Piskóta piskótával » Tejszines túrókrém torta » KGST-szelet » Házi keksz
» Boszorkányháztető » Hulala torta » Boros Süti » Light madártej
» Rizses csoki » Tejszínkrémtorta » Palacsinta forralt borban » Barackos buci


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.