Tutireceptek.hu fejléc

Héjában sült burgonya recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 kg. burgonya ( ha lehet gülbaba)
1 evőkanál sertészsir ( vagy kevés olda),
só,
alufólia

Fogyasztáshoz ajánlott:
hideg tejföl,
vaj,
új hagyma,
retek,
kovászolt uborka,
ecetes paprika, savanyú káposzta

Elkészítés:
A burgonyaszemeket megmossuk, leszárítjuk és alufóliával kibélelt, bezsírozott tepsibe rakva erősdebb tüzön megsütjük.Ha kész a burgonyát a kiegészítőkkel tálaljuk

Tanácsok:
székelyesen a vajat és a hideg savanyú káposztát ajánlom

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás pite » Nápolyi burgonyaleves » Rakott burgonyapüré » Burgonyás lepény
» Böjti burgonyaleves » Habart burgonya leves » Hagymás burgonyasaláta » Burgonyás rétes
» Cukkinis burgonyagratin » Burgonyáskenyér » Párizsi burgonyasaláta » Krémsajtos-sonkás burgonya
» Burgonyás-túrós kocka » Szalonnás édesburgonya » Baconbe tekert burgonya » Hagymás-burgonyás csipetke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.