Tutireceptek.hu fejléc

Héjában sült burgonya zöldfűszeres tejföllel recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya,
12 dkg tejföl,
8 dkg parmezán sajt,
olívaolaj,
só,
petrezselyem zöld,
kapor,
snidling.

Elkészítés:
Az olívaolajon átfuttatjuk a petrezselyem zöldet, metélőhagymát és kaprot.
Ezután hozzáadjuk a simára kevert zsírszegény tejfölhöz.
A burgonyát szokásos módon héjában megsütjük, majd ha kész, meghámozzuk, négybe vágjuk, sózzuk és leöntjük a zöldfűszeres tejföllel.
Tetejére parmezán sajtot szórunk.
Forrón tálaljuk.
Zsírszegényebb formát kapunk, ha a fűszereket frissen adjuk hozzá, a tejfölt kefirrel vagy joghurttal helyettesítjük, és tolnai sovány sajtot szórunk a tetejére.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyával rakott cukkini » Zöldfűszeres sajtfalatkák » Ínyenc rakott burgonya » Fűszeres burgonyahasábok
» Burgonyatorta » Isteni burgonyás lángos » Burgonya koret » Burgonyáskenyér
» Kukoricás burgonyalepény » Burgonyás gombás tekercs » Burgonyás cukkinifasírt » Petrezselymes újburgonya
» Ír Burgonyaleves » Fasírt burgonyán sütve » Burgonyás-sajtos rúd » Görög tepsis burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.