Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Héjában sült burgonya zöldfűszeres tejföllel recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya,
12 dkg tejföl,
8 dkg parmezán sajt,
olívaolaj,
só,
petrezselyem zöld,
kapor,
snidling.

Elkészítés:
Az olívaolajon átfuttatjuk a petrezselyem zöldet, metélőhagymát és kaprot.
Ezután hozzáadjuk a simára kevert zsírszegény tejfölhöz.
A burgonyát szokásos módon héjában megsütjük, majd ha kész, meghámozzuk, négybe vágjuk, sózzuk és leöntjük a zöldfűszeres tejföllel.
Tetejére parmezán sajtot szórunk.
Forrón tálaljuk.
Zsírszegényebb formát kapunk, ha a fűszereket frissen adjuk hozzá, a tejfölt kefirrel vagy joghurttal helyettesítjük, és tolnai sovány sajtot szórunk a tetejére.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia burgonya másképp » Túrós burgonyakrém » Burgonya pogácsa » Burgonyás túrópogácsa
» Gombás tepsis burgonya » Rakott burgonya sonkával » Húsos töltött burgonya » Hal burgonyabundában
» Héjában sült burgonya » Tepsis burgonya (mexikói) » Angolos sült burgonya » Karfiollal rakott burgonya
» Burgonyás húspogácsa » Zelleres burgonyakrémleves » Burgonyafelfújt gazdagon » Vajbabfőzelék burgonyával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.