Tutireceptek.hu fejléc

Hello Kitty torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg magozott málna/meggy (lehet befőtt, fagyasztott is),
15 dkg étcsokoládé,
20 dkg puha vaj,
20 dkg cukor,
2 zacskó vaníliacukor,
csipetnyi só,
4 tojás,
20 dkg liszt,
10 dkg darált mogyoró,
2 lapos teáskanál sütőpor,
70 ml tej.

A mázhoz:
1 tojásfehérje,
10-12 dkg porcukor,
5 evőkanál málnalekvár (vagy egyéb pikáns, piros lekvár),
1 csomag mazsolás csokidrazsé,
6 db vékony csokoládés rúd,
rózsaszín cukordrazsé.

Elkészítés:
1.A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A csokoládét - ügyelve arra, hogy a tál ne érjen bele a forró vízbe - gőz fölött felolvasztjuk. Egy kb. 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A málnát/meggyet lecsepegtetjük.

2. A vajat a cukorral, vaníliacukorral, sóval kikeverjük. Egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat (praktikus, hogy nem kell szétválasztani a sárgáját és a fehérjét), és 2-2 percig keverjük. Azután hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, tejet, darált mogyorót és a sütőporral elkevert lisztet.

3. A tészta 2/3-át beleöntjük a formába, rászórjuk a málna/meggy 2/3-át. Beborítjuk a maradék tésztával és elsimítjuk. Tetejére rászórjuk a maradék málnát/meggyet.

4. A sütő középső rácsán kb. 60 percig sütjük. Ha a teteje túlzottan barnulna, takarjuk le fóliával. Nem baj, ha egy kevés nedvességet tapasztalunk a tűn, mert amíg a torta hűl, megköt a kissé lágy rész (sőt, vannak akik így szeretik).

Máz:
1. A kihűlt tortából először is vágjuk ki a cicafejet. A lényeg, hogy a füleket alakítsuk ki (használhatunk sablont), egyenesítsük le kissé az áll részt, majd igazítsuk a tésztát éles késsel úgy, hogy a macskafej kialakuljon, de lehetőleg sok tésztát se vágjunk le. Nem kell szobrászi csúcsteljesítményt nyújtani…..Viszont ügyeljünk arra, hogy a torta teteje sima legyen, ha szükséges, késsel levágva belőle, tegyük azzá.

2. Az így alakra formázott tortát kenjünk körbe vékonyan (szilikon ecsettel) langyos, esetleg kevés vízzel higított és passzírozott lekvárral (el is hagyható).

3. A tojásfehérjét verjük fel, a porcukrot folyamatosan adjuk hozzá. A porcukor mennyisége általában 10 dkg egy fehérjéhez, de a fehérjék mérete eltérhet. A lényeg, hogy olyan masszánk legyen, amely nem túl sűrű, mert akkor nem tudjuk szépen és vékonyan felvinni a tortára, de nem is túl híg, mert akkor lefolyik. Ezzel a cukros masszával vonjuk be vékonyan a tortát.

4. A kissé (!) már megkötött bevonaton a csokoládé drazséval rajzoljuk meg a fej kontúrját. A három legnagyobb darabot használjuk a szemekhez és az orrhoz. Tegyük fel a bajuszként funkcionáló csokis rudakat, és a legvégén alakítsunk ki masnit a rózsaszínű gyöngyökkel.

Tanácsok:
A dekoráláshoz nem árt, ha van kéznél egy kép Hello Kitty-ről.

A fülek méretét nem vigyük túlzásba, mert akkor sokat kell levágni a tortából. A drazsékkal a fülek méretét optikailag megnagyobbíthatjuk.

A macskafej kontúrját ügyesebbek olvasztott csokoládéval is megrajzolhatják (papírtölcsérrel), szintén olvasztott csokoládéból elkészíthetjük a bajuszt is.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös túrótorta II. » Kávés túrótorta » Sültalma torta » Cukkinis palacsintatorta
» Cappucinós baracktorta » Máktorta liszt nélkül » Túrós tiramisu torta » Fekete erdő torta
» Mandulás gyümölcstorta » Almatorta, Lajos Mari féle » Ananászos túrótorta III. » "Habkrém" torta
» Joghurtos gyümölcstorta » Sajtos kekszes torta » Citromos álom torta » Joghurttorta variációk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.