Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hentesborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg sertéshús (karaj vagy comb)
só,
bors
majoránna
őrölt kömény
pirospaprika
Vegeta
Erős Pista
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3/4 üveg csemege uborka
vörösbor
olaj

Elkészítés:
A húst csíkokra vágom, Vegetával és borssal összekeverem, és a hűtőben hagyom állni. (Ha lehet egy éjszakán át.)
A hagymát apróra vágom, és kevés olajon üvegesre pirítom a zúzott fokhagymával együtt. Hozzáadom a húst, és fehéredésig sütöm. Rászórom a fűszereket, összekeverem, felöntöm az uborka levével és 2-3 darabokra vágott uborkát is teszek bele. (Az uborka nagyságától függően, de kb. a harmadát.) Majdnem készre főzöm, de az utolsó 10 percben beleteszem a maradék uborkát is csíkokra vágva. Ahogy fogy a leve vörösborral pótolom. A végén jó sűrű szaftja legyen!

Tanácsok:
Megjegyzés: nagyon finom, pikáns, nem savanyú, pörköltszerű étel a végeredmény. Nem kell bele annyi pirospaprika, mint a pörköltbe! Galuskával nagyon finom.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött oldalas puliszkával » Rakott csirkemell fetasajttal » Mustáros sertés szelet » Mexikói fasírt
» Tejfölös, ízes karaj » Tatár bifsztek » Tere-fere pipi felturbózva » Mélysütött húsgolyók
» Hátszín flamand módra » Gyros 2. » Rozmaringos szaftos hús » Hamburger izraeli modra
» Borzas csirkemellfilé » Hagymás csülök » Sütőben sült ragus hús » Currys-zöldséges pulykaragu


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.