Tutireceptek.hu fejléc

Hentesborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg sertéshús (karaj vagy comb)
só,
bors
majoránna
őrölt kömény
pirospaprika
Vegeta
Erős Pista
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3/4 üveg csemege uborka
vörösbor
olaj

Elkészítés:
A húst csíkokra vágom, Vegetával és borssal összekeverem, és a hűtőben hagyom állni. (Ha lehet egy éjszakán át.)
A hagymát apróra vágom, és kevés olajon üvegesre pirítom a zúzott fokhagymával együtt. Hozzáadom a húst, és fehéredésig sütöm. Rászórom a fűszereket, összekeverem, felöntöm az uborka levével és 2-3 darabokra vágott uborkát is teszek bele. (Az uborka nagyságától függően, de kb. a harmadát.) Majdnem készre főzöm, de az utolsó 10 percben beleteszem a maradék uborkát is csíkokra vágva. Ahogy fogy a leve vörösborral pótolom. A végén jó sűrű szaftja legyen!

Tanácsok:
Megjegyzés: nagyon finom, pikáns, nem savanyú, pörköltszerű étel a végeredmény. Nem kell bele annyi pirospaprika, mint a pörköltbe! Galuskával nagyon finom.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemáj szalonnában » Pozsonyi hústekercs » Indiai pulyka » Sült cukkíni darált hússal
» Grillen sült sertéstarja » Fasírt alaprecept » Gombás-májas rakott karaj » Rizses-gombás sült csirke
» Hamburger candidásoknak » Bolognai rántott palacsinta » Csirkehúsos gombás fasírt » Lecsós máj
» Gyoztes pulykamell » Resztelt kacsamáj baconnel... » Rakott-sajtos csirkemell » Rakott szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.