Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hideg eperhab recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
500 g eper
4 zselatinlap
1 citrom leve
10 g fruktóz
200 g sovány túró

Elkészítés:
A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk.
Hideg folyó víz alatt megmossuk az epret, lecsepegtetjük, leszedjük a szárát és feldaraboljuk.

Négy kis formát beteszünk a hűtőszekrénybe, hogy jól lehűljenek.
Az epret a citromlével és a fruktózzal 2-3 percig mixeljük, míg folyékony péppé válik.

Lecsepegtetjük és kinyomkodjuk a zselatinlapokat, és mérsékelt lángon felolvasztjuk 3 evőkanál eperpéppel, folyamatosan keverve. A maradék eperpéppel összekeverjük.

Habosra keverjük a túrót. Beletesszük az eperkrémet, és jól összekeverjük.
Kiszedjük a formákat a hűtőszekrényből, kissé benedvesítjük, és beleöntjük a krémet. Visszatesszük a hűtőszekrénybe legalább 2 órára, és nagyon hidegen, friss eperszemekkel tálaljuk.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg tokaji borkrémleves » Vendégváró hidegtál » Hideg paradicsomleves » Epres habos metélt hidegen
» Hideg vilmoskörteleves » Hideg sárgadinnyeleves » Hideg őszibarack leves » Hideg krémesem
» Paprika hidegen » Hideg cukkinileves » SUBA (orosz hidegtál) » Hideg finomfűleves
» Hideg töltött sárgarépa » Hideg banánkrém leves... » Hideg őszibarack » Hideg őszi zöldségleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.