Tutireceptek.hu fejléc

Hideg madártej forró nutellával recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dl tej
4 db tojás
5 evőkanál porcukor
1 rúd vanília
Nutella
folyékony tejszín

Elkészítés:
A tejet felforraljuk két kanál cukorral és a vaníliával.
A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, a forró tejbe szaggatva pár percig főzzük, közben forgat-juk.
A habgaluskákat szűrőlapáttal szitára kivesszük. A tojások sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, és a már forró tejet rászűrjük. Állandó keverés mellett besűrűsödésig főzzük. Tűzről levéve hűtjük, üvegtálba öntjük.
A tojáshabot a tetejére helyezzük és forró, tejszín-nel hígított Nutellával gazdagon meglocsoljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sűrű forró csokoládé » Forró csoki (vegan) » Hideg szilvakrémleves » Hideg cukkinileves
» Lengyel hideg céklaleves » Madártej (saját recept) » Padlizsánleves hidegen » Ribizke lekvár hidegen
» Hideg csokis kocka2 » Madártej torta » Forrócsoki - hideg napokra » Hideg csokoládéöntet
» Forró almástáska » Epres madártej I. » Hideg barackleves » Hideg eperhab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.