Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hideg sárgadinnye leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db közepes nagyságú sárgadinnye
2 dl tejszín
50 g méz
2 dl muskotályos bor
10 g friss gyömbér
100 g tejszínhab
20 g pirított mandula
mentalevél
vaníliafagylalt

Elkészítés:
A dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk.
(Tipp: ha van otthon karalábévájónk, akkor azzal apró gömböket vájhatunk a dinnyéből)
A megmaradt dinnyét turmixoljuk le. A tejszínt, a mézet, a muskotályos bort, és a finomra vágott friss gyömbért jól összekeverjük. Ezek után adjuk hozzá a leturmixolt dinnyét. Porcukor és frissen facsart citromlé hozzáadásával tehetjük még ízletesebbé a pikáns levesünket. Óvatosan keverjük a leveshez az apró kockára vágott dinnyét vagy a dinnyegömböket, ez lesz a leves betétje.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes fokhagyma leves » Nyers sóskaleves » Csibe becsinált leves » Különleges húsgombócleves
» Erőleves » Palócleves Gundel módra » Zsályás paradicsomleves » Spanyol leves (Gaspacho)
» Fokhagymás camembert-leves » Toszkán paradicsomleves » Bajor perecleves » Sült, habos sárgadinnye
» Lim-lom leves » Lengyel hideg céklaleves » Legényfogó leves » Csiperke leves másképpen


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.