Tutireceptek.hu fejléc

Hideg sült karaj tésztasalátával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg sertéskaraj
A páchoz:
5 evőkanál olaj
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 evőkanál mustár
1 kávéskanál cayenne bors
1 gerezd fokhagyma
A tésztasalátához:
30 dkg fusilli (csavart tészta)
1/2 db cukkini apróra
1 marék vargányagomba
10 dkg mascarpone
6 db aszalt paradicsom
8 dkg gorgonzola
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling
1 db lime reszelt héja és leve
pár levél bazsalikom
1 dl fehér balzsamecet
2 evőkanál méz
1 dl olívaolaj

frissen őrölt bors
20 dkg madársaláta

Elkészítés:
1. A fűszerpaprikát, a mézet, a mustárt, a frissen őrölt borsot, a cayenne borsot, a sót és reszelt fokhagymát elkeverjük az olajban. A karajról levágjuk a hártyát és a pácba forgatjuk.

2. Kevés zsiradékon körbepirítjuk, majd előmelegített, 170 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk langyosra hűlni, majd szorosan becsomagoljuk és hűtőbe tesszük.

3. A tésztát lobogó, sós vízben főzzük, majd leszűrjük és meglocsoljuk kevés olívaolajjal.

4. Amíg hűl a tészta, forró serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott cukkinit és gombát. Megsózzuk, borsozzuk.

5. A mascarponét meglocsoljuk kevés olívaolajjal, balzsamecettel, majd hozzáadjuk a pirított cukkinit, gombát, az apróra vágott aszalt paradicsomot, az elmorzsolt gorgonzolát, a felaprított petrezselymet és snidlinget, a lime reszelt héját és pár csepp levét.

6. A kész öntetbe forgatjuk a tésztát (ha sűrű, kevés tésztafőző vízzel hígíthatjuk). Elkeverünk egy kis mézet fehér balzsamecettel, megsózzuk, -borsozzuk, valamint finomra vágott bazsalikomot adunk hozzá.

7. A hideg karajszeleteket vékonyra szeleteljük, majd megkenjük a balzsamecetes-bazsalikomos páccal. A tésztasalátát egy mélytányérba szedjük, a tetejére halmozunk a vékonyra szeletelt, mézes ecettel megkent karajból. A maradék dresszingbe forgatunk egy kis madársalátát, amit a tésztasaláta és a hús tetejére teszünk.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombával töltött karaj » Majoránnás sertéskaraj » Böllér karaj » Fűszeres kirántott karaj
» Sajtos sertéskaraj » Hideg barackleves » Sertéskaraj gazdagon.... » Hideg málnakrém leves
» Hideg kutya » Hideg zöld leves » Hideg sárgarépasaláta » Forró eper hideg pezsgőben
» Öszibarack leves hidegen » Fokhagymás karaj » Karajbatyu » Makói karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.