Tutireceptek.hu fejléc

Hólabda anyós módon recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához(piskóta)
8 tojás
40 dkg porcukor
8 ek. forró víz
25dkg liszt1 cs. sütőpor2 ek. kakaó

Krém:
3 dl tej
3 ek. liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 cs. vanília cukor

1-2 cs kókuszreszelék

Elkészítés:
Tészta:
A tojások sárgáját a porcukorral és a forró vízzel kikavarjuk,majd hozzáadjuk a lisztet és az előzőleg keményre vert tojás habját..Ebből két lapot sütünk.
Krém:A tejet a lisztel felfőzzük.Míg a krém kihül addig a margarint a porcukorral és a vaníliával simára kavarjuk,majd a kihült krémhez adjuk és azt is kikavarjuk.
A tésztát pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és a krémmel egy-egy pogácsát összeragasztunk , külsejét is megkenjük , majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

Tanácsok:
Elég időigényes de a végeredmény megéri.A krémet mikor felfőzöd folyamatosan kavargasd , mert másként nagyon csomós lesz!

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: one85


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke vadász módon » Csirkegolyó kijevi módon » Hólabda süti » Hólabdatorta
» Anyóstorta » Márványos tészta » Porhanyós sajtos pogácsa » Hagyományos babfőzelék
» Csirkeleves indiai módon » Sáfrányos rizottó » Rózsafánk más módon » Anyóstekercs
» Hagyományos mézeskalács » Hagyományos lebbencsleves » Anyóspajti almás pitéje » Darálós nagypapi módon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.