Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hólabdatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 tojássárgája
40 dkg porcukor
8 evőkanál meleg víz
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
1 kávéskanál szódabikarbóna
8 tojás habja


Krém
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
főzött krém

Elkészítés:
Elkészítés
A hozzávalókat összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt 26 cm-es átmérőjű tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35. percig sütjük, 30 perc után papírt rakunk a tetejére, hogy ne égjen meg, majd tűpróbával megnézzük, hogy átsült-e. Ha megsült, akkor az aljáról levesszük a sütőpapírt. Ezután vízszintesen 3 részre szeleteljük. Elkészítjük a krémet, elfelezzük, és az egyik felébe 15 dkg darált diót keverünk. Az alsó lapra rákenem a diós krémet, rá a másik lapot teszem, arra a fehér krémet, majd a 3. lapot teszem rá. Egy kevés krémet hagyok a fehér krémből, mellyel körbekenem oldalt a tortát, és rákenek kókuszreszeléket. A torta tetejére csokimázat öntök. Berakom a hűtőbe pár órára, de másnap még jobb szeletelni.

Tanácsok:
200 fokon kell sütni, kb. 35 percig
A főzött krém készítése: 4 dl tejet, 4 evőkanál lisztet, 4 evőkanál kristálycukrot sűrűre főzök


A receptet beküldte: Maszat84


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns szilvás lepény » Igazi túrógombóc » Sári szelet » Plumcake
» Túrós pötty » Karamellás fincsi krémes » Csokis-túrós » Bajusz
» Almás-körtés galuska mákkal » A tökéletes piskóta hatossága » Fűszeres gyümölcskenyér: » Cseresznyés rétes
» Császármorzsa 1 » Joghurtos grízes sütemény. » Vaniliás süti » Citromos diós szelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.