Tutireceptek.hu fejléc

Horthy lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
1 db tojás
1 dkg szalalkáli
2 dl tej
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
A krémhez:
4 evőkanál liszt
4 dl tej
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, ha nem akarna összeállni, akkor még egy kicsi tejet adunk hozzá. 3 lapot sütünk 20×30 cm-es kivajazott tepsi hátán.

A krémhez a lisztet a tejjel és a cukrokkal simára keverjük, majd sűrűre felfőzzük, kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel simára keverjük. A lapokat megtöltjük.

Tanácsok:
Porcukorral meghintve, felkockázva kínáljuk.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Verina,


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés almás lepény » Virslis lepénykék » Joghurtos gyorslepény » Joghurtos lepényke
» Patisszon lepény » Kakaós lepény (Krisztitől) » Zabpelyhes szilváslepény » Mexikói kukoricás lepény
» Tönkölylepény » Káposztás lepény Ági módra » Sütőtökös lepény » Nádasdi diós lepény
» Krémsajtlepény kékszőlővel » Tejfölös lepény » Pekándió-lepény » Karfiollepénykék


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.