Tutireceptek.hu fejléc

Hortobágyi húsos palacsinta recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
8 db sós palacsinta, 300 g szárnyashús, 40 g vöröshagyma, 0,5 dl olaj, 2 dl tejföl, 0,5 dl habtejszín, 20 g liszt, só, fűszerpaprika, őrölt bors

Elkészítés:
A vöröshagymát finomra, a húst apró kockákra vágjuk. A felhevített olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és hozzáadjuk a húst. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy a húst ellepje, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd utánaízesítjük és átforraljuk. A húst kiszedjük, és finomra összevágjuk, kevés őrölt borssal ízesítjük. Az átszűrt mártásból annyit tesszünk bele, hogy kenhető legyen. Ezt a húsmasszát egyenletesen elosztjuk a palacsintákba, széleit felhajtjuk, összegöngyöljük. Tűzálló edénybe rakjuk, sütőben átforrósítjuk, és tálaláskor a forró paprikás mártással bevonjuk.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpalacsinta » Kapros-túrós palacsinta » Román palacsinta » Rakott húsos rizs
» Pulykahúsos tál » Húsos rakott palacsinta » Gyors palacsintatorta » Túrókrémes palacsinta
» Húsos derelye » Csirkehúsos gombás fasírt » "Bögrés"palacsinta » Húsos okroska
» Nászutas palacsintánk » Hortobágyi betyárleves » Forró húsos kifli » Darálthúsos rakott zöldbab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.