Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hortobágyi húsos palacsinta recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
8 db sós palacsinta, 300 g szárnyashús, 40 g vöröshagyma, 0,5 dl olaj, 2 dl tejföl, 0,5 dl habtejszín, 20 g liszt, só, fűszerpaprika, őrölt bors

Elkészítés:
A vöröshagymát finomra, a húst apró kockákra vágjuk. A felhevített olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és hozzáadjuk a húst. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy a húst ellepje, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd utánaízesítjük és átforraljuk. A húst kiszedjük, és finomra összevágjuk, kevés őrölt borssal ízesítjük. Az átszűrt mártásból annyit tesszünk bele, hogy kenhető legyen. Ezt a húsmasszát egyenletesen elosztjuk a palacsintákba, széleit felhajtjuk, összegöngyöljük. Tűzálló edénybe rakjuk, sütőben átforrósítjuk, és tálaláskor a forró paprikás mártással bevonjuk.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Palacsinta alaprecept - » Húsvéti palacsinta » Húsosfazék » Kalóriaszegény palacsinta
» Krémes palacsinta » Sajtos, kapros palacsinta » Húsos krumplikazal » Teljes kiőrlésű palacsinta
» Pikáns húsos palacsinta » Bécsi túrós palacsinta » Csokis rakott palacsinta » Kanadai palacsinta
» Gyergyói palacsinta » Sajtos palacsinta » Sprotnis palacsinta » Húsos palacsintatekercs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.