Tutireceptek.hu fejléc

Hortobágyi húsos palacsinta darálthúsból recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hagyma, pirospaprika, só,bors,majoranna,víz
aki akar, paprika paradicsom, pörkölt kocka

Elkészítés:
Annyi az egész,hogy
Hagymát pirítok majd pirospaprika,végülis egy sima pörkölt alap(paradicsomot,paprikát kihagyom mert nem igazán szereti férjecském)bele a darálthús várom míg megkérgesedik só bors majoranna,néha teszek bele pörkölt kockát de nem vagyok a híve, vízzel felöntöm,hogy legyen egy kis leve majd párolom hogy még úgy is engedjen levet. Sok ugyebár nem kell a darálthúsnak így csak a leve miatt csinálom. Palacsintát sütök természetesen ez lehet sós mivel nem édes tölteléket teszünk bele. Megtöltöm a darálthússal de úgy hogy lyukacsos kanállal szedem hogy a szaft megmaradjon. Üvegedénybe szépen berakom a megtöltött palacsintát(pici olivával vagy ki mivel szokta kikenem) és a megmaradt szaftot tejföllel behabarom és ráöntöm(ha kevés akkor simán kikeverek pirospaprikát tejföllel) ráöntöm a palacsintákra és be a sütőbe addig amíg szép világosbarna nem lesz,szoktam rátenni sajtot is a tetejére mert természetesen Attilám imádja a sajtot.


A receptet beküldte: onikita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos burgonyagombóc » Müzlis palacsinta » Diós, habos palacsinta » Kukoricás palacsinta
» Magyaros húsos rétes » Pikáns túrós palacsinta » Hortobágyi húsos gombóc » Húsos rolád
» Csirkehúsos tavaszi saláta » Csirkehúsos rizottó » Húsos-gombás kagylótészta » Almás palacsintatorta
» Gombás-húsos tortilla » Borjúhúsos-bableves » Zöldfűszeres palacsinta » Piedone húsos bab (wokban)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.