Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsgolyókkal rakott karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
4,5 dl tejföl
1 pohár főtt rizs
40 dkg darált marhahús
hagyma
fokhagyma
őrölt bors
őrölt kömény
majoraánna

olaj
6-8 dkg reszelt sajt
1 tojás
8 szelet szalonna
2 db. zsemle

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A rizst is megfőzzük. A darált húst összekeverjük a hagymával, fokhagymával, sóval, fűszerekkel, áztatott kifacsart zsemlével, tojással. Kicsi fasírtgolyókat formálunk, forró olajban kisütjük.
Egy tepsibe elterítjük a karfiolt, elsimítjuk, meghintjük egy kis őrölt borssal, sóval, és erre kerül a leszűrt főtt rizs, amit szintén elsimítunk, lenyomkodunk. A kisült húsgolyókat erre rakjuk, majd meglocsoljuk a tejföl, tojás, reszelt sajt keverékével. A tetejét vékony szalonnaszeletekkel díszítjük, és 180 fokon 45 percig sütjük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos rakott karalábé » Rakott lapcsánka » Rakott, bundás csirkecomb » Karfiol darált hússal
» Sajtos rántott karfiol » Rakott zölborsó » Virslis rakott kelbimbó » Gombás rakott hús
» Rakott kenyér » Rakott sajtos pulyka » Bajor rakott burgonya » Rakott patisszon
» Karfiolkrém » Csirkés rakott krumpli » Balkáni rakott hús » Rakott krumpli cukkinivel


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.