Tutireceptek.hu fejléc

Húsgombócok-karfiolmártásban! recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A húsgombóshoz:
1kg darálthús
20dkg rizs
ételízesítő
reszelt-vöröshagyma
kevés fokhagyma granulátum vagy fokhagyma átnyomva
2 tojás
bors,ízlés szerint

A mártáshoz:
1kg karfiol
1/2 nagydobozos tejföl
2ek finomliszt

Ízesíteni:
Petrezselyemzöld,kapor,lestyán(szárított is jó bele)

Elkészítés:
Elkészítem a húsgombócokat a szokásos módon:
Darálthús,rizs,tojások,hagyma,fokhagyma,ételízesítő,bors(aki szereti) összedolgozom!Állni hagyom!

Felteszem a karfiolrózsákat 2l vízben főni,mikor már puha leveszem a tűzről és merülőmixerrel összeturmixolom!Teszek bele ételízesítőt és a formázott húsgombócokat!
Szépen puhára főzöm a gombócokat is,majd a lisztből és tejfölből habarást készítek ezzel sűrítem be a mártást,ízesítem még petrezselyemzölddel.kaporral és egy leheletnyi lestyánnal!Összefőzöm a habarást és zöldfűszereket és már tálalható is!

Tanácsok:
Nagyon kiadós laktató étel!:-))

Azok a gyerekek akik nem ették szívesen a karfiolt ezt megszokták enni!

Jóétvágyat!:-D


A receptet beküldte: Edina anyuci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Slambuc bográcsban » Gyümölcsös pulykamell » Zöldséges rizses csirke » Zöldséges párolt csirkemell
» Uborkás-tejszínes csirkemell » Sült máj kekszpanírban » Cordon vert- Zöld szalag » Csontolt töltött csirkecomb
» Natúr hús » Paradicsomos húsos spagetti » Csirkemell á la Stik » Szüreti tűzött vesepecsenye
» Zöldborsós sertésszűz Gm&Lm » Borsós natúrszelet » Fokhagymás húsgolyók » Sajtos darált hús rántva


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.