Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsgombócok paradicsommártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg darált hús
2 egész tojás
0, 5kg rizs
2 db nagy sűrített paradicsom
1 kávéskanál ételízesítő
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
2 evőkanál cukor
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál oregáno
1-2 szál zeller zöldje
3 evőkanál liszt
1 evőkanál púpos zsír
2-3 nagy fej vöröshagyma

Elkészítés:
A húst ledarálom, majd a rizst hozzáadom, valamint a fűszereket. is. A hagymát, amit apró kockára vágtam, a zsíron megdinsztelem és hozzákeverem a pirospaprikát, majd a húshoz adom.
Alaposan összedolgozom, és ízlés szerint után ízesítek. A felhígított paradicsom felébe megfőzöm a húsgombócot, majd a zsírból, lisztből, őrölt pirospaprikából rántást készítek, amit a hideg paradicsomlé másik felével felengedek, csomómentesre, keverek
A léből a megfőtt húsgombócokat kiszedem, félrerakom, és berántom, majd a húsgombócokat visszarakva, a fűszereket belerakva egyet rottyantok rajta.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsgombócok curry szószban » Füstöltsajtos húsgombócok » Görög húsgombócok » Aszalt szilvás húsgombócok
» Zabpelyhes húsgombócok » Húsgombócok sajtmártással » Mediterrán húsgombócok » Rakott csirketál
» Thai húsgolyók » Fűszeres vaddisznó » Sonkás-fűszeres csirkemell » Nyírségi töltött karaj
» Argentin csirke » Brokkolis csirkemell 1. » Citromos-mézes csirke » Savoyarde borjúszelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.