Tutireceptek.hu fejléc

Hűsítő bodzaital recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
10 liter víz
80 dkg cukor
3 db citrom
7-8 db bodzavirág

Elkészítés:
A virágokat és a citromokat jól megmossuk. A vizet egy zománcos vödörbe vagy egy nagy fazékba töltjük, beleöntjük a cukrot, elkeverjük. Beleszeleteljük a citromokat, rátesszük a bodzavirágot, letakarjuk. 2 nap múlva a citromokat belenyomkodjuk, üvegekbe szűrjük, a hűtőbe tesszük. Néhány napig így eláll.

Tanácsok:
Nagy melegben kiváló hűsítő.
Aki savanyúbban szereti, tegyen hozzá még citromot, vagy citromlevet, amikor az üvegekbe tölti.


A receptet beküldte: Erás


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hűsítő szilvaleves » Hűsítő citromleves » Hűsítő zöld leves olivával » Hűsítő paradicsomlé
» Nyári hűsítő » Finom és hűsítő koktél » Bodzaital » Hűsítő babapiskótás
» Epres hűsítő ginnel. » Epres, túrós hűsítő » Hűsítő körte- és dinnyelé » Karcsúsító-hűsítő turmix
» Hűsítő gyümölcsleves » Áfonyás-ribizlis hűsítő » Hűsítő gyümölcslé » Hűsítő ital dinnyéből


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.