Tutireceptek.hu fejléc

Húsos fánk recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 tojássárgája
5 dkg margarin
2-3 szem főtt burgonya
Töltelékhez:
40 dkg darálthús
1 db vöröshagyma
1 EK olaj
öröltbors
pirospaprika
bazsalikom


Elkészítés:
A lisztet a margarinnal, a megfuttatott élesztővel,tojássárgájával,főtt áttört krumplival csipetnyi sóval, és annyi tejjel, hogy közepesen lágy tésztát kapjak. Majd langyos helyre teszem és a duplájára kelesztem.

A darálthúst,nagyon finomra vágott vöröshagymát,
olajon megpiritom,ráteszem a pirospaprikát,és fűszerezem, puhára párolom, majd zsirjára piritom.

A megkelt tésztát vékonyan kinyujtom, és nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatom, minden korongra teszek egy-egy kávéskanálnyi húst, félbehajtom, szélüket összenyomom,és forró olajban pirosra sűtöm.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-húsos tortilla » Pulykahúsos tál » Húsos pirog » Darálthúsos penne
» Húsos ragu » Húsos burgonyás gomboc » Húsos kínai kel-leves » Húsos krumplitekercs
» Húsos zöldségfasírt » Húsos töltött gomba » Galyasági apróhusos leves. » Húsos zöldségkocka
» Húsos melegszendvics » Almás-húsos káposztatál » Húsos rakott karfiol 2. » Húsos rakott karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.