Tutireceptek.hu fejléc

Húsos hajdinakása recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg hajdina
2 közepes fej vöröshagyma
40 dkg pulykacomb (alsó comb)
2 ek napraforgó olaj
fűszerpaprika ízlés szerint
majoránna ízlés szerint (őrölt)
bors ízlés szerint (őrölt)
rozmaring ízlés szerint (őrölt)
ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:
A hajdinát meleg vízben átmossuk, majd ázni hagyjuk 1-2 órát.
A pulykacombról lefejtjük a husit és apró kockákra vágjuk.
A vöröshagymákat a héjuktól megszabadítjuk és félbe, majd keresztben szeletekre vágjuk.
Két kanál olajon üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk 2 ek pirospaprikaporral, megkeverjük, majd felengedjük egy bögre vízzel.
Beletesszük a felkockázott húst, megforgatjuk, és annyi vizet adunk hozzá, ami ellepi.
Fűszerezzük majorannával, borssal, rozmaringgal és ételízesítővel.
1/2 órát néha megkavarva kis lángon főzzük.
A hajdinát leszűrve 2 ek olajon megpirítjuk, folyamatos keverés mellett.
Beletesszük a pörköltöt a kásába, és még adunk hozzá egy bögre vizet.
20 percig kis lángon pároljuk, néha megkeverve.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos pirog » Húsos zöldség jénaiban » Húsos ragu » Húsos csicseriborsó
» Húsos krémes rétes » Húsos batyu » Húsos burgonyás gomboc » Forró húsos kifli
» Húsos rakott palacsinta » Húsos kifli » Húsos tészta osztrák módra » Húsos lángos
» Húsos burgonyagombóc » Gombás marhahúsos tészta » Pulykahúsos tál » Húsos zöldségtokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.