Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsos rakott palacsinta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
10-12 db sós palacsinta
35 dkg bármilyen darált hús
20 dkg reszelt sajt
2 dl sűrített paradicsom (vagy ketchup)
2 dl tejföl
2 db tojás
3 ek olaj
1 kis fej vöröshagyma
1 ek ételízesítő por
szárított bazsalikom
rozmaring
oreganó
a formához olaj és zsemlemorzsa

Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a darált húst és erős tűzön addig kevergetjük, amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsot, majd jól összeforraljuk. Ha már kellően sűrű, a tűzről félrehúzzuk. Belekeverjük a tejfölt, a sajt háromnegyedét és a tojásokat.
Egy kerek tűzálló tálat kiolajozunk és morzsával megszórjuk.
Egy palacsintát beleteszünk és kevés húsos krémmel megkenjük, majd addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból.
A tetejét a húsos krémmel szintén bekenjük, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
A tálat alufóliával befedjük, majd forró sütőben (kb. 190 fokos) tesszük, és kb 30-35 percig sütjük. Ezután kitakarjuk és a tetejét egy kicsit megpirítjuk.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dukan palacsinta » Tepsis virslis palacsinta » Palacsintatallérok túróval » Virslis rakott tál
» Gombás rakott tészta » Rakott krumpli másként » Rakott csirketál » Diétás rakott padlizsán
» Rakott húsos zöldség » Kolbászos rakott nokedli » Diós rakott tészta » Húsos derelye
» Húsos zöldségkocka » Habos rakottas » Csirkehúsos egytál » Erdélyi ordás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.