Tutireceptek.hu fejléc

Húsos töltött gomba recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
8 nagyobb gomba
4 paradicsom
olaj
morzsolt oregánó
só, bors
petrezselyem
reszelt sajt

Elkészítés:
A paradicsomokat meghámozzuk, húsukat feldaraboljuk. A gombát megtisztítjuk, szárukat kivágjuk, és felaprítjuk. A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd vízzel felöntjük, és puhára főzzük. Hozzáadjuk a sót, borsot, oregánót, petrezselymet. Ezek után beletesszük az apróra vágott gombaszárakat és a felszeletelt paradicsomot. Pár percig főzzük. A gombafejek mindkét oldalát kevés olajon megpirítjuk. Hőálló edénybe tesszük a töltelék egy részét, majd erre helyezzük a gombafejeket. Megtöltjük a maradék töltelékkel, majd reszelt sajtot szórunk a tetejére.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött sült alma » Májjal töltött tojás » Gombás-tejszínes szendvics » Gombás sonkás metélt
» Gombatorta » Húsos pirog » Darálthúsos rakott zöldbab » Májas töltött zsemle
» Töltött-sült burgonya » Rácsos gomba » Májkrémes töltött tojás » Csirkés-gombás lasagne
» Gombás krumplipogácsa » Juhtúróval tőttőtt gomba » Gombás bab » Gombaleves Tamás módra


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.