| Húsos zöldség jénaiban receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet sertéscomb 5 dkg vaj 1 kg mirelit zöldség(zöldborsó,sárgarépa.karfiol) 2 dl tejföl 1 tojás sárgája 5 dkg reszelt sajt só bors Elkészítés: A húst kloppfoljuk sózzuk borsozzuk.A vajon átsütjük a húsokat,kevés vízzel puhára pároljuk,kivesszük a léből,és beletesszük a zöldségeket enyhén sózzuk és kb 5 percig pároljuk.Egy jénait kivajazunk és alúlra teszünk párolt zöldséget ,ráhelyezünk 4 szelet húst,ezután ismételten zöldséget majd a másik 4 szelet húst.A tetejére a maradék zöldség kerül. Az egészet leöntjük a tejföl tojássárga reszelt sajt keverékével.Forró sütőben pirosra sütjük. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |