Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsos zöldségtokány recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg sertéslapocka
40 dkg mirelit zöldbab
2 db nagyobb burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
csipetnyi só
1/2 citrom kifacsart leve
1 babérlevél
1 csokor kapor

Elkészítés:
A húst megmossuk, kis kockákra vágjuk, és az olajon kevergetve fehéredésig sütjük.
Ezután a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk, és a hússal együtt megpirítjuk.
A meghámozott, kockákra vágott burgonyát meg a mirelit zöldbabot hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi vízzel felengedve, amennyi éppen ellepi, a babérlevéllel ízesítve az egészet együtt puhára főzzük.
Végül a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük, és a cukorral meg a citromlével ízesítve, az apróra vágott kaporral megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos batyu » Húsos, gombás fasirt » Húsos krumpli kazal » Spenótos-húsos finomság
» Zöldséges-húsos ragu » Húsosfazék » Húsos cukkinilepény » Karalábés húsosfazék
» Húsos rántott karfiol » Forró húsos kifli » Karfiolos húsos tarhonya » Húsos krumplikazal
» Húsos palacsinta » Húsos muszaka » Húsos rakott kelbimbó » Magyaros húsos tekercs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.