Tutireceptek.hu fejléc

Húsosfazék recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertés vagy baromfihús,
15 dkg füstölt szalonna,
1 kg burgonya,
1 fej vöröshagyma,
2 szál fehérrépa,
2 szál sárgarépa,
1 kis fej karfiol,
2 dl húsleves,
kakukkfű,
lestyán,
köménymag.

Elkészítés:
A beáztatott római tál alját kirakjuk vékonyra szeletelt füstölt szalonnával.
Erre karikára vágott nyers burgonyát terítünk, majd a kisebb darabokra vágott húst (sertés vagy baromfi, de lehet vegyesen nyers és füstölt hús is).
Ezt megszórjuk apróra vágott hagymával, köménymaggal, kakukkfûvel, lestyánnal.
Tetejére karikára vágott sárga és fehérrépát terítünk, majd befedjük rózsáira szedett karfiollal.
A karfiolt néhány szelet szalonnával betakarjuk.
Egy bögre vizet vagy húslevest öntünk rá, majd a tálat lefedve sütõben kb. 1 óra hosszat pároljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karalábés húsosfazék » Madridi húsosfazék » Mazsolás-pulykás tortilla » Pestós csirkemell
» Búbos hús » Töltött karaj, másképpen » Pikáns csirkemáj » Rántott csirkeszív
» Rókagombás rizses hús » Cukkínis-gombás tarja » Erdélyi füstölt kolbász » Részeges disznó
» Csülök spékelve » Római tálban sült csülök » Zöldséges marhahústekercs » Tarja savanyúkáposztával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.