Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsosfazék recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertés vagy baromfihús,
15 dkg füstölt szalonna,
1 kg burgonya,
1 fej vöröshagyma,
2 szál fehérrépa,
2 szál sárgarépa,
1 kis fej karfiol,
2 dl húsleves,
kakukkfű,
lestyán,
köménymag.

Elkészítés:
A beáztatott római tál alját kirakjuk vékonyra szeletelt füstölt szalonnával.
Erre karikára vágott nyers burgonyát terítünk, majd a kisebb darabokra vágott húst (sertés vagy baromfi, de lehet vegyesen nyers és füstölt hús is).
Ezt megszórjuk apróra vágott hagymával, köménymaggal, kakukkfûvel, lestyánnal.
Tetejére karikára vágott sárga és fehérrépát terítünk, majd befedjük rózsáira szedett karfiollal.
A karfiolt néhány szelet szalonnával betakarjuk.
Egy bögre vizet vagy húslevest öntünk rá, majd a tálat lefedve sütõben kb. 1 óra hosszat pároljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karalábés húsosfazék » Madridi húsosfazék » Göngyölt gombás karaj: » Csirkemájas rizotto
» Zöldséges karajtekercs » Tejfölös karaj » Tarja gombával » Gyömbéres csirkemell
» Svéd húsgolyó » Csirkemáj almával » Zöldséges rizses csirke » Csípős csirke nyárson
» Hagymás pecsenye » Fokhagymáscsirke baconban » Debreceni csirkemell » Mustáros hús


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.