Tutireceptek.hu fejléc

Hússzeletek pikáns szaftban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8-10 szelet sertés- vagy marhahús

1 nagy fej vöröshagyma

5 nagy gerezd fokhagyma

2-3 babérlevél

fűszerpaprika



őrölt bors

ízlés szerint ecet

zsír vagy olaj

Elkészítés:
A húst vékonyra kiverem, félreteszem. A vöröshagymát kockára vágom, a zsiradékon megdinsztelem, hozzáadom az áttört fokhagymát, beleteszem a fűszerpaprikát, és felengedem 1-1,5 dl vízzel. Beleteszem a babérlevelet, sózom, bőségesen borsozom. Kicsit összeforralom, majd a húst egyenként beleteszem. Lassú tűzön puhára párolom. Mikor már majdnem puha a hús, ízlés szerint kevés ecetet teszek hozzá, csak annyit, hogy pikánsan savanykás ízt kapjak (ez kb. 1 evőkanál 10 %-os ecet). Főzés közben a víz elfőhet, így szükség szerint mindig pótoljuk annyira, hogy egy pörköltszafhoz hasonló lé legyen. A különleges ízét a sok fokhagyma, bors, babérlevél és az ecet adja. Párolt rizzsel a legfinomabb.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns keltál » Pikáns hússzelet » Pikáns vitaminbomba » Pikáns sertésborda
» Pikáns sajtos lángos » Pikáns csirkeszárnyak » Pikáns husi » Pikáns francia hagymaleves
» Pikáns húsos palacsinta » Vese pikáns mártás » Pikáns pacalleves » Hússzeletek sajt ágyon
» Pikáns sült sonka » Pikáns sajtostáska » Pikáns csirkemáj » Pikánsan pácolt csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.