Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti foszlós kalács sonkához recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
- 20 dkg rétesliszt
- 34 dkg simaliszt
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 2 dl langyos tej
- 0,8 dl olaj
- 1 csomag szárított élesztő

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidagasztjuk, és 1 órán át langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, formázzuk - pl. fonjuk - és további fél óráig kelesztjük. Hideg sütőbe téve megsütjük. Ha már szép színe kezd lenni, megkenjük langyos tejjel a tetejét, és így sütjük készre.

Ebből a mennyiségből két kalácsot szoktam sütni. Több cukrot is tehetünk a tésztába, s akkor édesebb kalácsot kapunk, ami lekvárral nagyon finom reggelire.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarka kalács » Húsvéti reggeli » Húsvéti rántott sajt » Pudinggal töltött kalács
» Formatartó mézeskalács » Húsvéti sonka » Ünnepi kalácskoszorú » Karácsonyi mézeskalács
» Drezdai karácsonyi kalács » Szilvalekváros kalács » Kifordított kalács » Mazsolás cifra kalács
» Almáskalács » Fűszeres-almás kalács » Húsvéti kiscsibe muffin » Méteres kalács (Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.