Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti foszlós kalács sonkához recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
- 20 dkg rétesliszt
- 34 dkg simaliszt
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 2 dl langyos tej
- 0,8 dl olaj
- 1 csomag szárított élesztő

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidagasztjuk, és 1 órán át langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, formázzuk - pl. fonjuk - és további fél óráig kelesztjük. Hideg sütőbe téve megsütjük. Ha már szép színe kezd lenni, megkenjük langyos tejjel a tetejét, és így sütjük készre.

Ebből a mennyiségből két kalácsot szoktam sütni. Több cukrot is tehetünk a tésztába, s akkor édesebb kalácsot kapunk, ami lekvárral nagyon finom reggelire.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti (keksz)tojás » Kalács-rakás » Húsvéti kalács (Kata-féle) » Mézeskalácspuding
» Kürtöskalács (dorongfánk) » Malomkalács » Feketeerdei adventi kalács » Kakaós tekercs (kalács)
» Különleges húsvéti tojások » Fonott, töltött kalács » Gyors kalács, batyu, csiga » Töltött túrókalács
» Gyors kalács(Kata-féle) » Kürtős kalács » Almás körtés kalácspuding » Banános kalács ünnepre


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.