Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti koszorú mandulával és szezámmaggal recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Hozzávalók:

60 dkg liszt
4 dkg élesztõ
1,5 dl langyos tej
4 ek olaj
0,5 kk só
1 citrom reszelt héja
10 dkg cukor
3 tojás
2 kk durvára tört ánizs
1 ek szezámmag
6 dkg csíkokra vágott mandula
3 dkg cukor
1 tojássárgája és tej a kenéshez

Elkészítés:
Elkészítés:

A tejben elkeverjük az élesztőt és egy kevés cukrot, tetejét megszórjuk liszttel és meleg helyen kb. 15 percig hagyjuk letakarva, hogy felfusson. Összekeverjük az olajat, a sót, a citromhéjat, a cukrot, a tojásokat és az ánizst.
Az egészet az átszitált liszthez adjuk, belekeverjük az élesztőt és lágy tésztává gyúrjuk. Lisztezett munkalapon addig dagasztjuk, amíg sima, rugalmas, formázható, de nem túl kemény lesz. Visszatesszük a tálba, konyharuhával letakarjuk és kétszeresére kelesztjük. Ezután 3 egyenlő részre osztjuk, és kb. 70 cm hosszú egyenletes vastagságú rudat formázunk belőle. Végüket összefogjuk és fonatot készítünk, majd koszorút formázunk belőle. A végeit vízzel megkenjük és jól összenyomjuk. Vékonyan kizsírozott tepsibe tesszük, letakarjuk és kb. 30 percig kelesztjük.
Elkeverjük a tojássárgáját a tejjel és ezzel megkenjük a kalács tetejét, majd megszórjuk a szezámmaggal. A mandulát összekeverjük a cukorral, hogy az egész összeragadjon.
200 °C-ra előmelegített sütőben 25-35 perc alatt ropogósra sütjük.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti koktél » Narancsos linzerkoszorú » Nugátos koszorú » Szirka (húsvéti finomság)
» Húsvéti töltött burgonya » Tojáslikőrös húsvéti torta » Húsvéti sonkatorta » Húsvéti bárányragu
» Húsvéti foszlós kalács » Húsvéti koszorú » Bundás virsli szezámmaggal » Frankfurti koszorú
» Húsvéti rakott csirkemell » Húsvéti tojástorta » Mákos koszorú » Húsvéti muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.