Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti tormás-mustáros pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
# 50 dkg pulykamell
# 3 evőkanál vaj
# 2 evőkanál mustár
# 2 evőkanál tejszínes torma
# 2 evőkanál tejszín
# só
# gyömbér
# szecsendió
# 3-4 gerezd fokhagyma
# 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:
A felszeletelt húst 2 evőkanál vajon félig átsütjük. Kivesszük a serpenyőből, félretesszük. A zúzott fokhagymát átpirítjuk a maradék vajon, hozzáadjuk a mustárt, tormát, fűszereket, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi majd a húst. Kicsit átforraljuk, majd visszatesszük a húst a mártásba. Kb. 10 percig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha kész, az étkezési keményítőt elkeverjük 1 evőkanál vízzel, és a mártásba öntjük. Ha újra felforr, beletesszük a tejszínt, és egyet rottyantunk rajta.

Párolt rizs illik hozzá.


A receptet beküldte: virgo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-citromos pulykamell » Rakott pulykamell » Gombás pulykamell » Pikáns leves pulykamellből
» Lecsós pulykamell pörkölt » Szirka (húsvéti finomság) » Magyaros kapros pulykamell » Sajtos pulykamellfilé
» Húsvéti rántott sajt » Pácolt pulykamell » Gombás-hagymás pulykamell » Joghurtos pulykamell
» Csőbensült pulykamell » Búbos pulykamell » Mazsolás sült pulykamell » Füstölt pulykamellsaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.