Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti tormás-mustáros pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
# 50 dkg pulykamell
# 3 evőkanál vaj
# 2 evőkanál mustár
# 2 evőkanál tejszínes torma
# 2 evőkanál tejszín
# só
# gyömbér
# szecsendió
# 3-4 gerezd fokhagyma
# 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:
A felszeletelt húst 2 evőkanál vajon félig átsütjük. Kivesszük a serpenyőből, félretesszük. A zúzott fokhagymát átpirítjuk a maradék vajon, hozzáadjuk a mustárt, tormát, fűszereket, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi majd a húst. Kicsit átforraljuk, majd visszatesszük a húst a mártásba. Kb. 10 percig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha kész, az étkezési keményítőt elkeverjük 1 evőkanál vízzel, és a mártásba öntjük. Ha újra felforr, beletesszük a tejszínt, és egyet rottyantunk rajta.

Párolt rizs illik hozzá.


A receptet beküldte: virgo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykamell paraj paplanban » Tojáslikőrös húsvéti torta » Csípős pulykamell » Pulykamell sajtmártással
» Húsvéti koktél » Gyoztes pulykamell » Húsvéti kolbászos leves » Szirka (húsvéti finomság)
» Pulykamellragu leves » Kapros pulykamell » Húsvéti sonka » Húsvéti koszorú
» Marika pulykamell tortája » Extra pulykamell » Húsvéti sonkás tekercs » Pulykamell Kormi módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.