Tutireceptek.hu fejléc

Igazi limoncello recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
12db citrom
1 liter 95%-os alkohol
60 deka cukor
1 liter víz

Elkészítés:
Elkészítése: A legjobb, ha sorrentói citromból készül. Ha nem találunk ilyet, a biopiacon beszerezhetünk tizenkét másmilyen kezeletlen citromot, melyet vékonyan meghámozunk, belülről kikapargatjuk a fehér részeket. A sárga héjat üvegbe tesszük, felöntjük egy liter 95%-os alkohollal, jó alaposan lezárva három-négy hétig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, közben időről időre megrázogatjuk. Hatvan-hetven deka cukrot egy liter vízzel összefőzünk szirupnak, lehabozzuk, kihűtjük. A citromos alkoholt átszűrjük, hagyjuk lecsöpögni. Összekeverjük a sziruppal, tiszta üvegbe töltjük. Alaposan lezárva egy évig eltart.

Tanácsok:
Tuti tipp: Nápolyban sokan készítik házilag, s van olyan családi recept is, amelybe nyolcadolják a citromot, kimagozzák, majd keresztbe vékonyra szelik. Így a citrom kesernyésebb fehér héjrészét és a húsát is beáztatják a szeszbe. Tiszta alkohol helyett használhatunk vodkát vagy törkölyt, ez esetben az alkoholfokkal arányosan változtatni kell a mennyiségeken. A jó limoncello 40-42 fokos, a pontos receptet mindenki maga kísérletezi ki otthon. Jegesen fogyasztjuk.


A receptet beküldte: gallinaccia73


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Igazi kakaós csiga » Limoncellós tiramisu » Padlizsán sajttal az igazi » Limoncello likőr
» Igazi farsangi fánk » Dobos torta (az igazi) » Igazi piaci lángos » Igazi citromtorta
» Igazi túrógombóc » Limoncello ( klasszikus ) » Az igazi mézes-mustáros » Igazi pasta carbonara
» Igazi sajtos pulykamell » Hamburger, az igazi » Igazi amerikai palacsinta » Igazi piaci lángos recept


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.