Tutireceptek.hu fejléc

Így készíts bögrés csőrögét, ami napokig friss marad! recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
4 bögre liszt
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
fél bögre olvasztott zsír (kb. 2 nagyon púpos evőkanál, még szilárd állapotában)
fél bögre tej
4 tojás

Elkészítés:
A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük.
Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet, majd a tojásokat.
Nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk (nagyon gyorsan megy). Kicsit ragacsos lesz a tészta, de annak is kell lennie.
A tésztát jól belisztezett felületen kb. 5-7 mm vastagra nyújtjuk. Közben lisztezzük a tetejét is, ha ragad. Aki vékonyabbra szeretné, az persze nyújtsa vékonyabbra, mert ez még a sütés folyamán feljön egy picit.
Ezután derelyemetszővel tetszőleges formára, és nagyságúra vágjuk. Én rombuszokat vágtam, és egy helyen bemetszettem a közepüket. Nem kell belőle nagy ügyet csinálni.
Bő, forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalukat, és még melegen porcukorba hempergetjük őket.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kevert almás bögrés » Diós-bögrés-egyszerű » Bögrés » Frissítő koktél
» Frissítő búzafűlé-koktél » Bögrés mákos másképp » Bögrés barackos(keverős) » Bögrés-tejfölös meggyes
» Bögrés mákos, vagy diós » Bögrés raffaelló » Egyszerű omlós bögrés süti » Bögrés muffin
» Gyergyói bögrés csemege » Almás-fahéjas frissítő » Bögrés fahéjas almafánk » Frissítő saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.