Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Így készíts bögrés csőrögét, ami napokig friss marad! recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
4 bögre liszt
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
fél bögre olvasztott zsír (kb. 2 nagyon púpos evőkanál, még szilárd állapotában)
fél bögre tej
4 tojás

Elkészítés:
A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük.
Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet, majd a tojásokat.
Nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk (nagyon gyorsan megy). Kicsit ragacsos lesz a tészta, de annak is kell lennie.
A tésztát jól belisztezett felületen kb. 5-7 mm vastagra nyújtjuk. Közben lisztezzük a tetejét is, ha ragad. Aki vékonyabbra szeretné, az persze nyújtsa vékonyabbra, mert ez még a sütés folyamán feljön egy picit.
Ezután derelyemetszővel tetszőleges formára, és nagyságúra vágjuk. Én rombuszokat vágtam, és egy helyen bemetszettem a közepüket. Nem kell belőle nagy ügyet csinálni.
Bő, forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalukat, és még melegen porcukorba hempergetjük őket.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi frissítő (epres) » Bögrés raffalló » Vegyes friss saláta » Bögrés meggyes
» Bodzás frissítő » Friss paradicsomsali » Bögrés almafánk » Bögrés süti -mikróban
» Bögrés csokicsoda » Bögrés fahéjas almafánk » Friss nyári saláta » Frissítő mentás limonádé
» Bögrés-mikró recept » Birsalmakompót frissen » Friss reggeli muffin » Bögrés, sajtos muffin


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.