Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Indiai csirke lencsével recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg lencse
4 kisebb csirkemell filé
½ zacskó tandoori fűszerkeverék
8-10 evőkanál olaj
50 dkg apró csiperkegomba
20 dkg újhagyma
7,5 dl zöldségleves(kockából)
2 dl joghurt
só, bors, petrezselyem

Elkészítés:
A lencsét 3-4 órán át hideg vízben áztatjuk. A megmosott és megtörölgetett csirkemell filét félbevágjuk. A fűszerkeveréket 3 evőkanál olajban elkeverjük, és a páccal a húst alaposan megkenjük. Letakarva kb 1 órát állni hagyjuk. A gombát félbevágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Serpenyőben 3 evőkanál olajat felforrósítunk, és a gombát kb 2 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk az újhagymát, további 3 percig sütjük, majd kivesszük. A maradék olajat a visszamaradt forró zsiradékba öntjük, és a lecsöpögtetett húst közepes hőfokon kb 2 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk. A levessel felöntjük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett lencsét, majd a gombát és az újhagymát. Fedő alatt 20 percig főzzük. Sóval és borssal utána ízesítjük, végül tányérokra szedjük. A joghurtot simára keverjük, és a húsra kanalazzuk. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marinált csirkecombok » Indiai vegyes saláta » Toledói töltött csirke » Tüzes csirkemell
» Csirkemell görögösen » Almás csirkevagdalt » Szezámos csirkefalatok » Fokhagymás csirkemell
» Ananászos csirkesaláta » Mákos csirke » Csirke vadász módra » Sópáncélban sült csirke
» Abbahagyhatatlan csirke » Csirke vadas » Almás csirkefasírt » Parasztos csirkesült


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.