Tutireceptek.hu fejléc

Indiai csirke lencsével recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg lencse
4 kisebb csirkemell filé
½ zacskó tandoori fűszerkeverék
8-10 evőkanál olaj
50 dkg apró csiperkegomba
20 dkg újhagyma
7,5 dl zöldségleves(kockából)
2 dl joghurt
só, bors, petrezselyem

Elkészítés:
A lencsét 3-4 órán át hideg vízben áztatjuk. A megmosott és megtörölgetett csirkemell filét félbevágjuk. A fűszerkeveréket 3 evőkanál olajban elkeverjük, és a páccal a húst alaposan megkenjük. Letakarva kb 1 órát állni hagyjuk. A gombát félbevágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Serpenyőben 3 evőkanál olajat felforrósítunk, és a gombát kb 2 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk az újhagymát, további 3 percig sütjük, majd kivesszük. A maradék olajat a visszamaradt forró zsiradékba öntjük, és a lecsöpögtetett húst közepes hőfokon kb 2 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk. A levessel felöntjük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett lencsét, majd a gombát és az újhagymát. Fedő alatt 20 percig főzzük. Sóval és borssal utána ízesítjük, végül tányérokra szedjük. A joghurtot simára keverjük, és a húsra kanalazzuk. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemelles rántotta » Gombás csirkemájragu » Legfinomabb csirkemell » Csirkemájas Palacsinta
» Curry csirke » Sajtos rántott csirkemáj » Csirkesaláta / NoSalty » Sáfrányos csirke
» Pirított csirke gombával » Kefíres csirke » Baconos csirkemelltekercs » Csirkepiláv
» Csirkés palacsinta » Almás csirkemájas serpenyő » Telkibányai csirkenyársak » Tepsis, lecsós csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.