Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Indiai csirkecombok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 csirkecomb (kettévágva)
6 gerezd fokhagyma
1 doboz szeletelt ananász konzerv
1 doboz barack befőtt
só, curry, őrölt gyömbér, olaj

Elkészítés:
A csirkecombokat besózzuk, mindkét oldalukat jól megszórjuk gyömbérrel. Tepsibe helyezzük őket, majd olajat és egy pohár vizet öntünk alá, fóliával lefedjük.
Közepes hőmérsékletű sütőben puhára pároljuk, majd megpirítjuk.
Nagy serpenyőben, pici olajon enyhén megpároljuk a felszeletelt fokhagymát (én inkább kinyomom). Rátesszük az ananászt és a darabolt barackot, megszórjuk curryvel majd egy rövid ideig pároljuk.
Felöntjük a befőttek levével, belehelyezzük a csirkecombokat, fedő alatt lassú tűzön még egy kicsit főzzük.

Tanácsok:
A curry isteni ízt ad az egésznek, nem kell sajnálni belőle. Én még őrőlt gyömbért is teszek a gyümölcshöz és bármily furcsán hangzik a fokhagyma tökéletesen illik ehez.

Nagyon finom kaja, a legjobb krumplipürével.
Ja és a gyümölcsös ragu sosem elég rá, én mindig dupla mennyiségből csinálom.


A receptet beküldte: arwenn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis rántott csirkecombok » Kaukázusi csirkecombok » Csirkeleves indiai módon » Indiai kenyér
» Dhal *Indiai recept* » Indiai fűszeres csirke » Indiai csirke » Titokban sült csirkecombok
» Banános csirkecombok » Majoránnás csirkecombok » Indiai vegyes saláta » Indiai chai tea (masala)
» Pikáns csirkecombok » Csirkecombok hagymaágyon » Sörben sült csirkecombok » Indiai csirkeleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.