Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Indiai csirkecombok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 csirkecomb (kettévágva)
6 gerezd fokhagyma
1 doboz szeletelt ananász konzerv
1 doboz barack befőtt
só, curry, őrölt gyömbér, olaj

Elkészítés:
A csirkecombokat besózzuk, mindkét oldalukat jól megszórjuk gyömbérrel. Tepsibe helyezzük őket, majd olajat és egy pohár vizet öntünk alá, fóliával lefedjük.
Közepes hőmérsékletű sütőben puhára pároljuk, majd megpirítjuk.
Nagy serpenyőben, pici olajon enyhén megpároljuk a felszeletelt fokhagymát (én inkább kinyomom). Rátesszük az ananászt és a darabolt barackot, megszórjuk curryvel majd egy rövid ideig pároljuk.
Felöntjük a befőttek levével, belehelyezzük a csirkecombokat, fedő alatt lassú tűzön még egy kicsit főzzük.

Tanácsok:
A curry isteni ízt ad az egésznek, nem kell sajnálni belőle. Én még őrőlt gyömbért is teszek a gyümölcshöz és bármily furcsán hangzik a fokhagyma tökéletesen illik ehez.

Nagyon finom kaja, a legjobb krumplipürével.
Ja és a gyümölcsös ragu sosem elég rá, én mindig dupla mennyiségből csinálom.


A receptet beküldte: arwenn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundás csirkecombok » Csirkecombok "Toros"-módra » Gombás csirkecombok » Göngyölt csirkecombok
» Indiai csirkeleves » Marinált csirkecombok » Banános csirkecombok » Indiai csirkemell
» Indiai kenyér » Indiai ragu » Indiai párolt sertésragu » Csirkecombok hagymaágyon
» Indiai csirkés szendvics » Indiai zöldséges ragu » Indiai chai tea (masala) » Fokhagymás csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.