Tutireceptek.hu fejléc

Ínyenc burgonyaleves vargányagombával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 személynek:
20 dkg burgonya
10 dkg aprított vargánya (fagyasztott is lehet)
3 dl zöldségalaplé
1 csokor petrezselyem
6 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1 csipet cukor
1,5 dl tejszín
1 csipet őrölt fehérbors


Elkészítés:
A burgonyát tisztítás után apró kockákra vágom. A petrezselymet felaprítom. A gombát a mélyhűtőből előveszem, és leöblítem. (Aprított vargányát használok, mert így lehet kapni, és nem kell már szeletelni.) 5 dkg-ot félreteszek belőle a feltéthez.

A vajat felteszem egy fazékban, a burgonyát és a gombát pirítani kezdem rajta. Sózom, borsozom, a cukrot és a petrezselymet is hozzáadom. 1 evőkanál liszttel megszórom, és felöntöm az alaplével (ha ez nincs, akkor vízzel, amiben egy leveskockát oldottunk fel). Puhára főzöm a zöldségeket, és merülőmixerrel pürésítem.

A maradék gombát kevés vajon puhára dinsztelem állandó keverés mellett, ez lesz a leves betétje. Sózom és kevés borsot is szórok rá.

A levesbe öntöm a tejszínt, elkeverem, és 3 percig még főzöm, majd tálalom a félretett sült vargányával, amit petrezselyemmel is megszórok.


A receptet beküldte: Energia2015


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis ínyenc csemege » Mustármártás ínyenceknek » Sárgarépás burgonyaleves » Tavaszi inyencségek
» Osztrák burgonyaleves » Tárkonyos burgonyaleves » Újburgonyaleves virslivel » Ínyenc gyümölcsös kenyér
» Burgonyaleves(zelleres) » Ínyenc csicsóka » Currys burgonyaleves » Káposztás burgonyaleves
» Inyenc rakott tészta » Töpörtyűs ínyenc krém » Sajtos burgonyaleves » Ínyenc muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.