Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ír szódakenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
1/2 kiskanál só
3 dl író vagy natúr joghurt

Elkészítés:
A kétféle lisztet, a szódabikarbonát és a sót egy tálban jól összekeverjük.
Közben a sütőt 200°ra előmelegítjük.
A lisztkupac közepén csinálunk egy kis mélyedést és beleöntjük az írót (vagy a joghurtot).
Kézi mixerrel dagasztó karral jól összedolgozzuk.
A munkalapot belisztezzük, és kiborítjuk rá a tésztát, majd kézzel még egyszer jól átgyúrjuk.
Cipót formálunk belőle és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
Kissé ellapítjuk, hogy ne legyen túl magas, és éles késsel a tetejét kereszt formában behasítjuk.
Megszórjuk a tetejét egy kevés teljes kiörlésű liszttel.

Előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. A szódakenyér akkor van kész, ha üregesen kong, amikor az alját megkopogtatjuk. Ha tompán, fojtottan szól még 5 percig süssük.
Frissen, vagy pirítva tálaljuk.

Tanácsok:
Az írek reggelihez készítik, frissen.
Gyorsan elkészíthető, nem kell keleszteni,
mert az élesztő helyett van a szódabikarbóna.
Vajjal, frissen mennyei!és a héja...
Khmm

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Rzsók


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós pogácsa » Pita tészta 2 » Baconos pogi » Kókuszos kakaós csiga
» Túrós pogácsa egyszerűen » Nyanyás olaszkenyér » Finom túrós lepény » Zsemle süni vagy süni zsemle
» Ropogós croissant » Sajtos-tejfölös házi lángos » Rozsos cipóm lenmaggal » Bundás kenyér zsír nélkül
» Tepsis lángos 2 » Hagyományos házi fehér kenyér » Húsos kifli » Zabkenyér


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.