Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ír szódakenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
1/2 kiskanál só
3 dl író vagy natúr joghurt

Elkészítés:
A kétféle lisztet, a szódabikarbonát és a sót egy tálban jól összekeverjük.
Közben a sütőt 200°ra előmelegítjük.
A lisztkupac közepén csinálunk egy kis mélyedést és beleöntjük az írót (vagy a joghurtot).
Kézi mixerrel dagasztó karral jól összedolgozzuk.
A munkalapot belisztezzük, és kiborítjuk rá a tésztát, majd kézzel még egyszer jól átgyúrjuk.
Cipót formálunk belőle és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
Kissé ellapítjuk, hogy ne legyen túl magas, és éles késsel a tetejét kereszt formában behasítjuk.
Megszórjuk a tetejét egy kevés teljes kiörlésű liszttel.

Előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. A szódakenyér akkor van kész, ha üregesen kong, amikor az alját megkopogtatjuk. Ha tompán, fojtottan szól még 5 percig süssük.
Frissen, vagy pirítva tálaljuk.

Tanácsok:
Az írek reggelihez készítik, frissen.
Gyorsan elkészíthető, nem kell keleszteni,
mert az élesztő helyett van a szódabikarbóna.
Vajjal, frissen mennyei!és a héja...
Khmm

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Rzsók


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós tekercs (kalács) » Mézes-diós kuglóf » Sajtos-tejfölös házi lángos » Arizonai kukoricakenyér
» Sütőtökkenyér(másképpen) » Navahokenyér » Sütőtökös-diós muffin (vegan) » Húsvéti kalács
» Anna Lángosa » Csokis kalács * » Bagel II. » Cibere - kenyérsütéshez
» Olivás stangli » Diétás kenyér asszony módra » Rozskenyér » Fokhagymás Graham kenyér


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.