Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ischler recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

14 dkg sima liszt
14 dkg Rama margarin
7 dkg porcukor
7 dkg darált mandula vagy dióbél
½ citrom reszelt héja
Tölteléknek:
ribizli- vagy málnalekvár
Díszítéshez:
Csokoládémáz,
10 dkg hámozott,
félbevágott mandula, vagy tortadara, vagy cukorka.

Elkészítés:

A lisztet, margarint, porcukrot, darált mandulát vagy diót, citromhéjat összegyúrva omlós tésztát készítünk. 1 órára a hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra nyújtjuk, legfeljebb 3 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszaggatjuk és egymástól 2 cm távolságra kenetlen sütőlapra helyezzük. Középforró sütőben, takarék lángon halvány színűre sütjük. Hamar átsül.
A kihűlt lapokból kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk. Csokoládémázba mártjuk, a közepébe félbevágott hámozott mandulát vagy diógerezdet teszünk.
Ebből a tésztából kis rudakat is formázhatunk. Forrón vaníliás cukorba forgatjuk.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ischler 2 » Diós ischler » Ischler aprósütemény » Tejbegríz torta
» Habos likőrfagylalt » Szőlőlépuding » Reszelt túrós, mazsolás » Banános-diós muffin
» Mónika szelet » Ischli fánk » Három szinű sütemény » Galaktobureko
» Kókuszos Raffaello szelet » Linzer rudacska » Málnás-túrós piskótás » Mézes háztető


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.