Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ízletes sült vadkacsa recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 konyhakész vadkacsa,
3dl fehérbor,
4-5 gerezd fokhagyma,
egy evőkanál méz,
két evőkanál majoranna,
egy kiskanál őrölt bors,
egy kevés rozmaring és őrölt kömény,
só,
libazsír,
egy birsalma
2-3 szem szegfűszeg.

Elkészítés:
A kacsa főbb részeibe vágjunk egy kis rést, majd ebbe helyezzünk fél-fél gerezd fokhagymát, majd kenjük be alaposan az egészet a libazsír(egy keveset azért hagyjunk a tepsibe is) és a fűszerek keverékével (szegfűszeget még ne!), majd hagyjuk állni pár órát. Ezután fektessük egy kizsírozott tepsibe, tegyük bele a szegfűszeggel megtűzdelt almát, öntsük alá a bort, amibe előzőleg elkevertük a mézet, majd fedjük le alaposan és közepes tűzön süssük addig, amíg a hús már majdnem teljesen kész -de közben locsolgassuk meg gyakran a saját levével. Ekkor vegyük le róla a fedőt/fóliát és süssük szép pirosra. Ebben a fázisban még fontosabb, hogy locsolgassuk, mert úgy kap szép színt.
A pecsenyezsírban pirított zöldségek és krumpli dukál hozzá.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös vadkacsa » Ízletes gulyásleves » Ízletes csirke » Párolt vadkacsa
» Ízletes pizzatészta » Ízletes csalafinta pizza » Ízletes csirkeszárny » Almás-sajtos vadkacsa
» Ízletes sajtgolyók » Ízletes fasírt » Ízletes borjúmáj » Ízletes pogácsa
» Gombás vadkacsaragu » Olaszos-almás vadkacsamell » Zöldborsós vadkacsaragu » Sajtkrémes vadkacsamell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.