Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Jambalaya recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
15 dkg angolszalonna (kockákra vágott),
1 vöröshagyma (apróra vágott ),
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 hámozott apróra vágott paradicsom,
0,5 kk kapormag,
0,5 kk kakukkfű,
1 pohár főtt rizs,
1 pohár meleg csirkehúslé,
25 dkg főtt sonka 2cm-es darabokra vágva,
40 dkg rák vagy halfilé,
1 sárga húsú paprika csíkokra vágva,
1 zöld húsú paprika csíkokra vágva,
pár csepp erős paprikaszósz,
só,
bors.

Elkészítés:
Bemelegítjük a sütőt.
A szalonnát megpirítjuk serpenyőben, közepes lángon, majd szűrőkanállal kivesszük, félretesszük, és a zsírjára tesszük a hagymát és fokhagymát. 8 percig sütjük kis lángon, megkevergetve, majd beletesszük a paradicsomot, kaprot, kakukk- füvet, elkeverjük.
Hozzáadjuk 5 perc sütés után a rizst, a csirkehúslét, a sonkát, szalonnát, jól elkeverjük, és felforraljuk.
Lefedjük, és 15 percig a sütőben sütjük. Beletesszük a rákot vagy halat, a paprikát,a paprikaszószt, lefedjük, és ismét a sütőbe toljuk 10 -15 percre, amíg a rák vagy hal is megsül.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fajszi halászlé » Pikáns halfilé » Paradicsomos-zelleres harcsa » Lazac spenóttal
» Tepsis töltött ponty » Gombás tengeri hal » Lazacmajonéz » Gombás hal palacsintaágyon
» Fogasszeletek sajtmártással » Grillezett tonhal » Fóliában sült lazac » Halszoljánka serpenyőben
» Kaviáros burgonyafalatok » Cukkinis lecsós ponty » Harcsafilé citromos panírban » Harcsa pecsenye


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.