Tutireceptek.hu fejléc

Japán palacsinta recept

Kategória:
 Egytálételek
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
(2személyre)

- szójaszósz,
- fűszerpaprika,
- chili por,
- picike ecet,
- szója csíra,
- liszt


Apró, vékony csíkokra vágva:

- uborka,
- répa,
- gomba,
- paprika,
- póréhagyma
illetve akármilyen zöldség, amit csíkokra lehet vágni. (pl. káposzta)

Elkészítés:
Mennyiséget nem írok a töltelékhez. Az a fontos, hogy arányosan legyen benne minden hozzávalóból.

Készíts sűrű masszát a lisztből vízzel, mintha csak galuskatésztát csinálnál tojás nélkül, de azért legyen egy picit hígabb. Keverd el csomómentesen. Öntsd bele az összes felvágott zöldséget (fontos, hogy elég vékonyak legyenek, mert különben nem fognak átsülni.) Ezután már csak egy teflon palacsintasütő kell és egy pici olaj. Mintha palacsintát készítenél, úgy süsd ki.

Csinálj kétféle szószt: csípőset és simát. A szójaszószba keverj egy kis fűszerpaprikát és egy pici ecetet. A csípősbe pedig rakj chilit is.

Frissen kisütve, félbehajtva tálald, külön tálkákban a kétféle szósszal.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás palacsintalepény » Kanadai palacsinta » Cukkini palacsinta » Krumplis palacsinta, 2p/db
» Almás palacsinta. » Cseszneki palacsinta » Angol palacsinta » Bögrés palacsinta
» A legjobb palacsintatészta » Lőcsei palacsinta » Palacsinta light » Tojáskrémes palacsinta
» Húsos rakott palacsinta » Görög palacsinta » " Epres-túrós palacsinta" » Palacsinta padlizsánnal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.