Tutireceptek.hu fejléc

Jeges (nem kell hozzá jég, sütni kell) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tojásfehérje (amennyi más ételből megmaradt)
porcukor (tojásfehérjénként 5 dkg)
csipet só
darált dió ízlés szerint
dió negyed a díszítéshez
ostyalap

Elkészítés:
A más ételből megmaradt tojásfehérjéket habbá verjük, mikor majdnem kemény, hozzáadunk annyi porcukrot, hogy egy tojásnyi fehérjére 5 dkg jusson, és hozzáadjuk a csipet sót. Ezt olyan sokáig verjük még (kb. 10 perc), míg fényes, kemény habot kapunk. Hozzákeverjük a darált diót, és kanállal ráhalmozzuk a kb. 5x5 vagy 6x6 cm-es négyzetekre felvágott ostyalapokra, és a tetejére rakunk egy negyed diót. 150 fokos sütőben sütjük egy pár percig, majd kikapcsoljuk a sütőt, de nem vesszük ki a tepsit, hogy jól kiszáradjon a tojásfehérjés hab.

Tanácsok:
Nekem ugyan mindig összeesik, de annyira ízlik, hogy rendszeresen újra kísérletezem vele. A nagymamám csinálta rendszeresen, Bakonycsernyén hívták jegesnek ezt a sütit. A mamámnak sikerült mindig jó magas halmokat csinálnia, szerintem innen a név, hogy jeges, mert úgy nézett ki készen, mint egy jéghegy.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: rinike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rebarbarás jeges tea » Jegeskávé Alaszka » Bécsi jegeskávé » Málnás jeges tea
» Nyári jeges sangria » Jegeskávé » Jeges szerzetes » Meggyes jeges tea
» Jeges citromleves » Vaníliás jegeskávé » Heves jeges » Epres jeges tea
» Jeges rebarbara-bomba » Jeges-citromos » Jegeskakaó » Jegesmedve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.