| Jéghercegnő torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 75 g búzaliszt 25 g cukor 50 g lágyvaj vagy margarin 1 tojássárgája (közepes méretű) Tojáshab: 50 g cukor 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 1 tojásfehérje (közepes méretű) Ezenkívül: 100 g étcsokoládé Töltelék: 100 g fehércsokoládé 500 g hideg habtejszín 1 tasak Dr. Oetker Instant Zselatin Fix 75 g cukor 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor Kevés reszelt citromhéj Elkészítés: Tészta: A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, a tésztához való többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet egy konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton egységes tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába tesszük, elsimítjuk, megszurkáljuk villával, a sütő alsó harmadába csúsztatjuk, majd megsütjük. Tojáshab: A cukrot összekeverjük a vanillincukorral. A tojásfehérjét konyhai robotgéppel félkeményre felverjük. A cukorkeveréket lassan a habhoz adjuk, és keményre felverjük. A habot egy 8 mm-es csőátmérővel rendelkező nyomózsákba töltjük, és kis pöttyöket nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ezután a tepsit a sütő alsó harmadába csúsztatjuk. A habcsókocskákat sütés után a sütőpapíron hagyjuk kihűlni. A tészta köré sütőpapírral kibélelt sütőformát teszünk. 50 g étcsokoládét durva darabokra törünk, és vízfürdő felett kislángon megolvasztunk. Az olvadt csokoládét kicsit hagyjuk hűlni, ezután a tésztaalapot megkenjük vele, és hagyjuk megkeménykedni rajta. Töltelék: A fehércsokoládét lereszeljük. A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a zselatin fixet, majd a cukorral, vanillincukorral és a citromhéjjal elkeverjük. A habcsókocskák egy részét (maximum tizet) és a fehércsokoládé reszeléket belekeverjük a tejszínhabba. Ezt a masszát a tortaformában lévő tésztaalapra kenjük, elegyengetjük. A megmaradt habcsókokat ízlésesen a hab tetejére helyezzük, majd az egészet megszórjuk a maradék étcsokoládé reszelékével. A tortát legalább 5 óráig hűtjük. Tanácsok: Előkészítés: A sütőt előmelegítjük, a 22 cm átmérőjű sütőforma alját kivajazzuk. Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve) Gáz: 3 – 4 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 10 perc Sütés után a tésztát hagyjuk kihűlni, a sütőformát levesszük róla. A receptet beküldte: engleranita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |