Tutireceptek.hu fejléc

Joghurt torta zabkorpás piskótával U1 recept

Kategória:


Hozzávalók:
Tészta: (mirinda tészta hozzávalóinak a fele)
3 tojás
4 evőkanál zabkorpa
1 ek. natúr kakaópor
1 ek. folyékony édesítő
1 ek. 12% tejföl
1 mokkáskanál sütőpor
3 evőkanál víz
krém:
1 db nagy natúr joghurt
mirelit vagy friss gyümölcs apróra vágva
folyékony édesítőszer ízlés szerint
1 cs zselatin kis vízben felfőzve
2 dl tejszín felverve(elhagyható)
teteje:
1 cs tortazselé
mirelit vagy friss gyümölcs

Elkészítés:
Egy kapcsos kiolajozott tortaformában megsütjük a piskótát. A krém hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a kihűlt piskótára és betesszük a hűtőbe. Ha ez is megszilárdult rárakjuk a gyümölcsöt és ráöntjük az elkészített tortazselét.

Tanácsok:
Fogyasztásig hűtőben kell tárolni. Tálalás előtt a a széleinél késsel meglazítjuk, majd lehúzzuk róla a tortaformát. Érdemes előző nap elkészíteni, hogy teljesen meg tudjon szilárdulni. Nagyon finom és tetszetős. Krémesebb lesz ha 2 dl felvert tejszínt is adunk hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Kiss Mária


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttorta falatkák » Naptorta » Almatorta túrósan » Kávékrémes gyümölcstorta
» Legegyszerűbb sajttorta » Vaníliás torta » Vakondtúrás torta » Kakaós tortaszelet
» Csokis-habos piskótatorta » Túrós tiramisu torta » Papagájtorta » Csirkemáj joghurtmártással
» Túrótorta pudingkrémmel » Betakart almatorta » Sárgarépa torta » Vaníliás gríztorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.