| Joghurt torta zabkorpás piskótával U1 receptHozzávalók: Tészta: (mirinda tészta hozzávalóinak a fele) 3 tojás 4 evőkanál zabkorpa 1 ek. natúr kakaópor 1 ek. folyékony édesítő 1 ek. 12% tejföl 1 mokkáskanál sütőpor 3 evőkanál víz krém: 1 db nagy natúr joghurt mirelit vagy friss gyümölcs apróra vágva folyékony édesítőszer ízlés szerint 1 cs zselatin kis vízben felfőzve 2 dl tejszín felverve(elhagyható) teteje: 1 cs tortazselé mirelit vagy friss gyümölcs Elkészítés: Egy kapcsos kiolajozott tortaformában megsütjük a piskótát. A krém hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a kihűlt piskótára és betesszük a hűtőbe. Ha ez is megszilárdult rárakjuk a gyümölcsöt és ráöntjük az elkészített tortazselét. Tanácsok: Fogyasztásig hűtőben kell tárolni. Tálalás előtt a a széleinél késsel meglazítjuk, majd lehúzzuk róla a tortaformát. Érdemes előző nap elkészíteni, hogy teljesen meg tudjon szilárdulni. Nagyon finom és tetszetős. Krémesebb lesz ha 2 dl felvert tejszínt is adunk hozzá. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Kiss Mária Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |