Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Joghurtban pácolt sült csirke zöldborsóval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirke, 4 ek vaj; a páchoz: 3 dl joghurt, 1 ek paprikapor (erős vagy édes, ízlés szerint), ½ kk friss gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, 1 ek ketchup, 1 citrom héja, 1 kk só,
1 kk bors; körethez rizs, sáfrány, zöldborsó.

Elkészítés:
A csirkét vágja négybe, a gyömbért és fokhagymát turmixolja vagy vágja finomra, a citromhéjat reszelje le. Keverje össze a pácot, forgassa bele a csirkét, hagyja állni 6-8 órát. Melegítse fel a sütőt. A pácból vegye ki a babérleveleket, a csirkét forgassa meg a pácban, kenje meg olvasztott vajjal. Roston vagy tepsiben süsse 10 percig, majd fordítsa meg, kenje lecsöpögött levével és vajjal, süsse további 10 percig. Köretnek főzzön rizst, ízesítse kis sáfránnyal, mellé pároljon zöldborsót. Rizságyra tálalja.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott csirkemell » Borzas csirkemell U1 » Barackos rakott csirkemell » Mexikói csirke 2.
» Csípős csirke » Fűszeres csirkemell » Tejfölös csirkeszelet » Csirkemáj másként
» Alufóliás csirkemell » Részeg csirkemell » Gyors currys csirke » Sajtos gombás csirkemell
» Petrezselymes csirke » Csirke mézes szójaszósszal » Töltött csirkemelltekercs » Tepsis csirke Update1


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.