Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Joghurtkrém cseresznyével recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1,75 dl joghurt
1,25 dl habtejszín
12 dkg cukor
0,8 dl citromlé
3 levél zselatin

a kompóthoz: 50 dkg cseresznye
1 teáskanál étkezési keményítő
cukor, fahéj, gyömbér, vaníliáscukor

Elkészítés:
A cokrot és a citromlét addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik. A zselatint hideg vízben feloldjuk, összenyomkodjuk és hozzáadjuk. Hagyjuk kihúlni. Mire langyos lesz, hozzákeverjük a joghurtot. Felverjük a habot és belekeverjük a joghurtba. A krémet desszertpoharakba adagoljuk és hagyjuk megdermedni. A cseresznyét kimagozzuk, a 3/4 reészét összeturmixoljuk. 4 evőkanál vízben 5 percig főzzük, szitán átnyomjuk, majd visszarakjuk a lábasba és hozzáadjuk az ízesítőket. A maradék csereysznyét négyfelé vágjuk, hozzáadjuk a cseresznyepéphez a keményítővel és vizzel forraljuk. Ha kihúlt, a krémre öntjük.

Tanácsok:
Használhatunk hozzá meggyet is.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 1316 kcal

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fürj cseresznyével » Csokikrém cseresznyével » Epres joghurtkrém » Joghurtkrémes torta
» B1 vitamin cseresznyével » Meggyes joghurtkrém 4 adag » Háromszínű kockák » Levegős fánk /duchariky/
» Kakaós keksz- » Csokoládés farönk torta » Manhattani túrótorta » Almás cobbler
» Melba kehely » Hóember » Kávékrémes szelet » Dióhabos pite


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.