Tutireceptek.hu fejléc

Joghurtos áfonya torta – Sütés nélkül! - Virágokkal díszítve recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
250 g áfonya (fagyasztott vagy friss)
vaj a tortaforma kikenéséhez
75 g vaj
100 g teljes kiőrlésű vajas keksz
6 darab lapzselatin
100 g cukor (vagy nyírfacukor)
150 g natúr joghurt
250 g + 150 g tejszín (hab)
1 csomag habfixáló

csatos tortaforma

A díszítéshez:
40 g mandulaszirom
20 szem málna (vagy eper, áfonya vagy ribizke)

Elkészítés:
A fagyasztott áfonyát olvasszuk fel. Csepegtessük le. Vajazzuk ki a tortaformát.A vajat olvasszuk fel és hagyjuk langyosra hűlni.
A vajas kekszet tegyük zacskóba, tegyünk rá konyharuhát, és sodrófával vagy klopfolóval törjük egészen kis darabokra. Az összetört kekszet keverjük el az olvasztott vajjal, gyúrjuk össze, és tegyük a tortaformába. Jól nyomkodjuk le, tömörítsük. Ne vegyük le a lecsatolható tortaforma részt. Tegyük hűtőszekrénybe 30 percre.
A zselatinlapokat áztassuk be, és várjuk meg, amíg megszívják magukat. Csepegtessük le.
A tejszínt verjük fel kemény habbá habfixálóval. Osszuk ketté. 250 g-ot használunk fel az áfonyás krém elkészítéséhez. 150 g tejszínhabot pedig a sütemény bevonáshoz.
Az áfonyát, mascarpone-t, cukrot keverjük addig, amíg a cukor már teljesen krémszerű lesz.
A joghurtot keverjük el citromlével, és adjuk a kemény habbá vert tejszínhez.
A zselatinlapokat olvasszuk fel hőálló edényben alacsony lángon. Ne forraljuk, mert a zselatin elveszíti rugalmasságát.(Én a meleg vizet öntöm a zselaqinlapokra.)
Most keverjük össze az áfonyás krémet, joghurtot, felvert tejszínt és zselatint.
Tegyük a krémet a kekszes alapra. Minél magasabb, annál jobb.
Tegyük hűtőszekrénybe, hogy a gyümölcsös zselatinos krém teljesen kihűlhessen.
Amikor a torta teljesen kihűlt, és az áfonyás krém megdermedt, kivehetjük a tortaformából, és bevonhatjuk tejszínhabbal.

Tanácsok:
Ha díszesebb tortát szeretnénk, díszíthetjük "virágokkal", amiket én mandulaszirmokból és ízlés szerinti idény gyümölcsből készítek el.

Egyszerűbb díszítéskor csak egy keveés fekete csokival szoktam a tejszínt csíkokban áthúzni.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: kiss67


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diabetikus torta » Áfonyás-mandulás keksz » Áfonyahabos rizskocka » Joghurtos muffin
» Sárgarépa torta2 » Tejfölös torta » Joghurtos eperkupola » Katica torta
» Csokis-habos piskótatorta » Almatorta citromkrémmel » Hókenyér sütés nélkül » Flódni torta
» Rakott torta befőttel » Áfonyás banánkrémleves » Kongótorta » Máktorta mandulával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.