Tutireceptek.hu fejléc

Juharszirupban sült csirke (kanadai/ francia) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkemell, 25 dkg liszt, 2 ek vaj, 1 dl juharszirup, 1 kk borsikafű, ½ kk kakukkfű, ¼ kk zsálya, 1 hagyma, 1 dl víz, só és bors ízlés szerint.

Elkészítés:
A csirkét forgassa sózott-borsozott lisztbe. Nehéz (pl. öntöttvas) tepsiben vagy serpenyőben forrósítsa fel a vajat, rajta a csirkét süsse barnára mindkét oldalán. A juharszirupot öntse a csirkére, szórja be borsika- és kakukkfűvel, zsályával, öntsön vizet az edény aljára. Süsse fedetlenül 180 C°-on 50-60 percig, míg megpuhul, időnként megöntözve az edény alján összegyűlt levével.

Tanácsok:
a „juharszirup’’ sűrített almalé, ezzel vagy birsalma-sűrítménnyel dolgozzon.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-fahéjas csirke » Csirke kropp » Ananászos csirkemell » Rácz csirke
» Inyenc csirkecomb » Rizses csirke római tálban » Római csirkemáj » Csirkevacsora
» Kakukkfüves tepsis csirke » Tepsis csirkés csusza » Sörösdobozon sült csirke » Citromos csirke felsőcomb
» Részeges csirke » Szőlős csirkepecsenye » Csirkemell vagdalt » Tepsis csirke Update1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.