Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós calzone recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
juhtúrós calzone
Tészta hozzávalói:

50 dkg liszt
3 dl víz
2 tk. só
3 ek. olívaolaj
2 dkg élesztő
Ez egy egyszerű pizzatészta. Bedagasztom, majd hagyom duplájára kelni.
Míg kel elkészítem a tölteléket:

50 dkg csirkemell
1 fej hagyma
só, bors
2 ek. tejföl
7-8 dkg juhtúró

Elkészítés:
A csirkemellet falatnyi darabokra vágtam. A vöröshagymát finomra aprítottam, majd 2 ek. olajon puhára pároltam. Rádobtam a húst, majd fehéredésig pirítottam. Sóztam,óvatosan csak, mert a juhtúró is sós, borsoztam, saját levében puhára pároltam. Mikor zsírjára sült 2 ek. tejföllel kevertem el, majd rátettem a juhtúrót is. A túró mennyisége ízlés kérdése, ha erősebb, érettebb elég kb. 5 dkg is, ha enyhébb lehet 10 dkg is. Hagytam langyosra hűlni.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítottam, majd 4 felé vágtam. Természetesen lehet több részre is osztani, én most nagyobb calzonékat szerettem volna. A tésztát vékonyra, kb. 2-3 mm vastag kör alakra nyújtottam, majd a tölteléket a közepére halmoztam. Félbehajtottam, a szélét visszatekertem. Sütőpapírral bélelt tepsin pihentettem őket kb. 20 percig, míg a sütő 200 fokra felmelegedett. Az ismét megkelt batyukat olajjal lekentem, ettől lettek szép pirosak, és a forró sütőben 15-20 perc alatt készre sütöttem őket. Tálaláskor tejfölt adtam még hozzá

Tanácsok:
fincsi, elfogy hamar

Elkészítési idő: 120 perc
Kalóriatartalom: sok kcal

A receptet beküldte: albertsquare


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós sajtos rudak » Juhtúrós töltött tojás » Juhtúrós tortellini » Calzone (Limaratol)
» Juhtúros rántott hús » Juhtúrós pogim » Juhtúrós gnocci tálka » Pizza calzone
» Juhtúrós kelbimbós sali » Juhtúrós stangli » Juhtúrós sonkatekercs » Juhtúrós padlizsántekercs
» Juhtúrós-sajtos pogácsa » Juhtúrós-borsós hús » Juhtúrós padlizsánkrém » Juhtúrós galuska


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.