Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós lepény recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
-1 csomag Bryndza juhtúró (kb. 125 g)
-1 tojás
-kb. 3 ek. tönkölyliszt
-pici tejföl/kefír
-bors

Elkészítés:
A juhtúrót összetöröm villával, elkeverem benne a tojást, és 1 kanál tejfölt vagy kefírt, hogy homogénebb legyen. Beleteszek kb. 3 ek lisztet, vagy amennyit felvesz. Jól elkeverem, hogy tésztaszerű masszát kapjak.
Serpenyőben pici olívaolajat hevítek, majd a masszából egy kanál segítségével lapos lepényeket formázok, mindkét oldalukat megsütöm.
Én szezámmagot is szoktam rakni rá, mielőtt megfordítom a másik oldalára, de szerintem nagyon finom lehet pl. friss bazsalikomot belekeverni, de ízlés szerint bármivel lehet elkészíteni. :)

Tanácsok:
Amikor a serpenyőre tesszük, egy kicsit nehéz ellapítani, de olajos kanállal talán könnyebben megy.

Elkészítési idő: 15 perc
Kalóriatartalom: 90 kcal

A receptet beküldte: CocoChanel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-Csokis lepény » Almás lepényke » Krumplis lepények » Juhtúrós töltött tojás
» Húsos cukkinilepény » Pudingos lepény » Az én juhtúrós pizzám » Vaníliás lepény!
» Meggyes-cseresznyés lepény » Kapros, juhtúrós galuska » Sajtos kukoricás lepény » Hagymás lepény
» Almás, túrós lepény » Brokkolis lepénykék » Almáslepény a'la Kátya » Juhtúrós rudacska


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.