Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós lepény recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
-1 csomag Bryndza juhtúró (kb. 125 g)
-1 tojás
-kb. 3 ek. tönkölyliszt
-pici tejföl/kefír
-bors

Elkészítés:
A juhtúrót összetöröm villával, elkeverem benne a tojást, és 1 kanál tejfölt vagy kefírt, hogy homogénebb legyen. Beleteszek kb. 3 ek lisztet, vagy amennyit felvesz. Jól elkeverem, hogy tésztaszerű masszát kapjak.
Serpenyőben pici olívaolajat hevítek, majd a masszából egy kanál segítségével lapos lepényeket formázok, mindkét oldalukat megsütöm.
Én szezámmagot is szoktam rakni rá, mielőtt megfordítom a másik oldalára, de szerintem nagyon finom lehet pl. friss bazsalikomot belekeverni, de ízlés szerint bármivel lehet elkészíteni. :)

Tanácsok:
Amikor a serpenyőre tesszük, egy kicsit nehéz ellapítani, de olajos kanállal talán könnyebben megy.

Elkészítési idő: 15 perc
Kalóriatartalom: 90 kcal

A receptet beküldte: CocoChanel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás palacsintalepény » Zalai lepény » Banánlepény » Juhtúrós rakott brokkoli
» Almás lepény - Jagodától » Vasárnapi meggyes lepény » Fetás-lilahagymás lepény » Juhtúrós rakott burgonya
» Juhtúrós-tejfölös burgonya » Leveles hagymás lepény » Sonkás lepény » Juhtúrós rakott spenót
» Diós-cseresznyés lepény » Húsos cukkinilepény » Túrós-barackos lepény » Túrólepény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.