Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kacsapecsenye narancsmártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa
1,5 dl narancslé
13 dkg vaj
5 dkg gomba
2 evőkanál liszt
1 mokkáskanál őrölt fehérbors
2 kiskanál só

Elkészítés:
Forró vajban pirítsd körbe a kacsát, majd vedd ki, és tartsd melegen. A visszamaradt vajban pirítsd barnára a megtisztított, hosszúkás szeletekre vágott gombát. Amikor fonnyadni kezd, szórd meg liszttel, és egy percig kevergesd. Azután öntsd fel 1,5 dl vízzel és a narancslével. Sózd, borsozd, majd az egészet öntsd a kacsára. Fedő alatt, nagy lángon főzd 5 percig, majd vedd ki a kacsát. Szűrd át a levét, és újból öntsd a kacsára. Tedd az előmelegített sütőbe, és lassú tűznél süsd puhára.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-narancsos csirkecomb » Hargitai sertésborda » Házi májas » Gorgonzolás körtés csirkecomb
» Karfiolos rakottas » Ízletes csirke » Sajtos batyus csirke » Kapros-tejszínes csirke
» Csirkemáj-fasírt » Savanyú szív » Török rakott csirke » Párolt marha sütőtökkel
» Cordon vert- Zöld szalag » Ürgepörkölt » Csirkenyárs » Grillezett tarja


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.