Tutireceptek.hu fejléc

Kacsapecsenye narancsmártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa
1,5 dl narancslé
13 dkg vaj
5 dkg gomba
2 evőkanál liszt
1 mokkáskanál őrölt fehérbors
2 kiskanál só

Elkészítés:
Forró vajban pirítsd körbe a kacsát, majd vedd ki, és tartsd melegen. A visszamaradt vajban pirítsd barnára a megtisztított, hosszúkás szeletekre vágott gombát. Amikor fonnyadni kezd, szórd meg liszttel, és egy percig kevergesd. Azután öntsd fel 1,5 dl vízzel és a narancslével. Sózd, borsozd, majd az egészet öntsd a kacsára. Fedő alatt, nagy lángon főzd 5 percig, majd vedd ki a kacsát. Szűrd át a levét, és újból öntsd a kacsára. Tedd az előmelegített sütőbe, és lassú tűznél süsd puhára.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolozsvári töltött káposzta » Torta csirkemlleből » Libamájjal töltött libamell » Búbos hús
» Sütőtökös tejszínes csirke » Töltött pulyka nyakbőr » Fokhagymás karaj II. » Pikáns hússzelet
» Szezámos csirke mézes mázzal » Rántott karaj tepsiben » Eredeti bécsi szelet » Padlizsános-narancsos oldalas
» Húsos burgonyabomba » Majonézes csirke » Bassói aprópecsenye » Csirke Sztroganoff módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.