Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kacsapecsenye narancsmártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa
1,5 dl narancslé
13 dkg vaj
5 dkg gomba
2 evőkanál liszt
1 mokkáskanál őrölt fehérbors
2 kiskanál só

Elkészítés:
Forró vajban pirítsd körbe a kacsát, majd vedd ki, és tartsd melegen. A visszamaradt vajban pirítsd barnára a megtisztított, hosszúkás szeletekre vágott gombát. Amikor fonnyadni kezd, szórd meg liszttel, és egy percig kevergesd. Azután öntsd fel 1,5 dl vízzel és a narancslével. Sózd, borsozd, majd az egészet öntsd a kacsára. Fedő alatt, nagy lángon főzd 5 percig, majd vedd ki a kacsát. Szűrd át a levét, és újból öntsd a kacsára. Tedd az előmelegített sütőbe, és lassú tűznél süsd puhára.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Resztelt kacsamáj baconnel... » Sertéskaraj Havanna módra » Bélszines raclette » Tojásos-kapros csirkemell
» Sajtos csirke jénaiban » Fűszeres kirántott karaj » Mustáros sertés szelet » Galyasági finom falatok
» Krumplis csirke (bulgár) » Csirke vadas » Ropogós kacsacombok » Kínai sült oldalas
» Sajtos mustáros csirke » Cipóban sült csülök variációk » Citromos-borsos mázas csirke » Fehérboros sajtos pulykamell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.