Tutireceptek.hu fejléc

Kacsintgatós gesztenyetekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 narancs
25 dkg gesztenyemassza
3 evőkanál rum
2 banán
5 dkg étcsoki

Elkészítés:
A tojásokból a megszokott módon laza piskótát sütünk 6 evőkanál cukorral, a 4 evőkanál liszttel és a 2 evőkanál kakaóporral.
A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.
A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzádolgozzuk a gesztenyemasszát, a rumot és az alaposan megmosott narancs lereszelt héját.

A piskótát egyenletesen megkenjük a krémmel, majd a végére fektetjük a banánokat. Szorosan feltekerjük.
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercset.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyetekercs » Narancsos gesztenyetekercs » Rebarbarás sütemény » Narancsos püspökkenyér
» Muffin tészta » Almás lepény » Pisztáciás golyók » Zebratorta másképp
» Gesztenye mousse torta » Túrós-sárgabarackos » Aranygaluska almapürével » Bögrés barackos
» Banános gyümölcskenyér » Madártejtorta » Meggyes-Csokis lepény » Narancsos túró desszert


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.